Novi trener Sutle-Laduč Vladimir Tuweg: Ova ekipa ima dobre kvalitete i potencijal

LADUČ – NK Sutla  Laduč – NK Mraclin 1:1

Prvu momčad uglavnom čine mladi igrači – juniori

Redizajnirana momčad NK Sutle Laduča se još uvijek traži u novim okolnostima. Naime, prvu momčad čini puno igrača juniorske kategorije koji se iz utakmice u utakmicu „traže“. No, to stjecanje iskustva je od ogromnog značaja, pogotovo jer se radi o solidnom igračkom potencijalu koji će kroz godinu dvije zasigurno biti itekako uspješan.

„Mnogi bi na početku ove utakmice potpisali neriješen rezultat, ja sigurno ne. Želio sam u premijernom nastupu u ovoj utakmicu tu pobjedu. Taktički smo odradili dobro tu utakmicu, možda smo imali manje sreće, ali sigurno i energije“ kazao nam je trener domaćih koji od prošle utakmice vodi momčad Sutle-Laduč Vladimir Tuweg.

Trener NK Sutla Laduč Vladimir Tuweg

I doista su igrači domaćina držali utakmicu jednim većim dijelom pod svojom kontrolom, mada su gosti iz Mraclina očigledno došli po sva tri boda. I nakon što je domaćin lijepim golom Nikole Štoka početkom drugog poluvremena (50 minuta) poveo, a kroz nekoliko poluprilika mogao i povećati vodstvo, gosti su iz jednog napada u 62. minuti golom Igora Hajduka izjednačili po fliper sistemu. Naime, lopta je šetala po petercu, odbijala se od igrača do igrača i nespretnost obrane Sutle Laduč rezultirala je ipak izjednačenjem Mraclina.

Tuweg: uvjeti za rad u NK Sutla Laduč su solidni

Interesiralo nas je kako novi trener Vladimir Tuweg gleda na preuzetu kvalitetu ekipe NK Sutla Laduč. „Da, preuzeo sam momčad i sama mantra jest u borbi za vrh ili pak za opstanak. I onda te to gura energetski i to je na kraju krajeva i neki izazov. Kad ideš uzbrdo onda znaš da ideš u dobrom smjeru, a samo okruženje je pravo nogometno, uvjeti su solidni. Na kraju cijele balade imamo dva igrališta na kojima treniramo“.

Trenirati bi trebalo više, ali zadovoljavajuće u odnosu na rang natjecanja

Svakako da rezultat i igra ovise o treniranju odnosno o dolasku na treninge. Tu su probleme imali bivši treneri Tomislav Žitković, ali i Davor Debogović. Što o tome misli sadašnji trener Vladimir Tuweg. „Sigurno da bi moglo biti bolje, u globalu sam zadovoljan u odnosu na razinu natjecanja“ kratko je kazao novi trener Sutle.

Razgovor s trenerom Vladimirom Tuwegom pogledajte na poveznici:

https://youtu.be/oAJzUNChpvU

Tuweg prije pet godina bio trener NK Sutla

Inače Vladimir Tuweg je bio trener Sutle prije četiri pet godina. „Da, danas je to spoj dva kluba i ovdje se doista osjećam odlično“ kazao je Vladimir Tuweg.

No vratimo se opet malo utakmici koja nije bila nešto posebno, u zraku se osjećao naboj imperativa zahtjeva domaće publike koja je željela konačnu pobjedu svojih ljubimaca. No, nije išlo, kako se bližio kraj utakmice više je bilo želje, nego stvarne mogućnosti. Možemo nekako ipak reći da je podjela bodova odnosno rezultat 1:1 najrealniji.

Pričajući s ostalim trenerima o prvom sastavu Sutle-Laduč, u pravilu ističu kao to nipošto nije loša momčad i da stanje na tablici nipošto ne odražava pravo stanje momčadi.

Ova ekipa ima kvalitete, mlada je to momčad ….

„Nisam radio istraživanje što se događalo prije mene, uzeo sam momčad takvu kakva je. Još se upoznajemo. Evidentno je da u ovoj ekipi ima kvalitete, ali jednako tako nedostaje potrebnog iskustva. Radi se o momčadi koja će u budućnosti definitivno biti potentna i prava, ali jednostavno treba preživjeti ovo razdoblje i u konačnici ovakve utakmice ili pak onu kakva je bila u Lekeniku. Puno još toga stoji pred nama, to je mlada momčad, a naglasak je na juniorima“ kazao je trener Tuweg.

I doista kada se pogleda sastav domaće momčadi može se reći da je igrala juniorska momčad. U kratkom razgovoru s trenerom Tuwegom interesiralo nas je što ovaj nogometni stručnjak misli o vodećem dvojcu na čelu tablice NK Samoboru i NK Savi Strmec.

NK Samobor ili NK Sava Strmec biti će prvak lige

„Očekujem neizvjesnost do zadnjeg kola. Jedni i drugi imaju kvalitetne momčadi i trenere koji kvalitetno rade. Između ta dva kluba trebamo tražiti prvaka i mislim da se nitko više ne može umiješati u borbu za prvaka. To će biti ili NK Samobor ili NK Sava Strmec“ kazao je Vladimir Tuweg.

Vjerujemo da će trener Vladimir Tuweg realizirali dio svojih zamisli u dogovoru s Upravom kluba i sinergijom igrača. Podsjetiti ćemo što je rekao na odlaska iz Mača u veljači gdje je imao dobar rezultat, ali se zakompliciralo na relaciji Uprava – trener – igrači. Citiramo izjavu tada jednom portalu: „Mlad sam trener, zahvalan sam Gaju da sam dobio priliku voditi trećeligaša, odlazim čiste savjesti, a ni rezultat koji ostavljam nije loš. Ako hoćeš raditi i još k tome ako nogomet voliš kao što ga volim ja onda će se ukazati prilika, a ja sam spreman i motiviran dokazati da uspjeh s Gajem nije slučajnost“.

I da zaključimo, u prošlom kolu je NK Sutla Laduč u gostima remizirala u Lekeniku koji je prethodno primjerice iznenadio vodeći Samobor. Na premijeri u Laduču, dobra igra, premalo sreće i nešto manje energije i podjela bodova s Mraclinom. Ovaj mjesec još NK Sutla Laduč gostuje u Stupniku i kod kuće dočekuje NK Top. Lijepa prilika za stabiliziranje momčadi i osvajanje novih bodova te stjecanje neophodnog iskustva.

Želite li pogledati utakmicu, kliknite na poveznicu: