Hoće li Inter preživjeti!? Odgovor stiže u srijedu …

Naime, za srijedu je sazvana skupština NK INTER Zaprešić na kojoj će se donijeti i prihvatiti određene odluke koje bi trebale definirati sudbinu kluba. Postoje samo dvije realne opcije. Opstanak kluba uz “reset” koji podrazumijeva clean start i novi početak ili stečaj odnosno bankrot?

Branko Laljak odlazi iz kluba?

U tom slučaju iz kluba kako se neslužbeno doznaje, odlazi garnitura koja je dovela klub u ovo stanje, a uključuje i dugovječnog direktora kluba Branka Laljka i predsjednika kluba Pavetića. Naime, tajanstveni investitori koji bi željeli uložiti svoj novac, sanirati pukotine u financijama i stabilizirati klub dovođenjem novih igrača, žele potpunu kontrolu nad klubom, što je budimo iskreni i realno.
Ukoliko karte ne bi bile tako posložene i ukoliko do srijede dođe do novog preslagivanja špila, klubu se ne piše dobro.

Klub se treba odmaknuti od modela koji ga je doveo u kaljužu?

Hoće li se klub okrenuti kombinaciji koja ga je i dovela prema nadimku DIV IZ PREDRGAĐA, a to je da se okrene zaprešićkom nogometnom bazenu i nasloni na nogometni potencijal Krapinsko-zagorske županije uz tek nekoliko igrača sa strane pokazati će vrijeme.

Treba li Zaprešiću klub koji nema publike?

Zaprešiću definitivno ne treba kaljuža gdje se dovode igrače tko zna od kuda i tko zna pod kojim uvjetima. Zaprešiću treba klub koji će vratiti publiku na stadion, koji će omogućiti da kada se selekcijskim odabirom dođe do kvalitete u juniorima ti igrači mogu zaigrati u prvoj momčadi.

Realna i promjena imena kluba?

Kada će igrački potencijal činiti najbolji igrači Bistre, Sutle-Laduč ili Zagorca, Mladosti iz Zaboka koji će moći zaigrati u prvoj momčadi INTERA, a istodobno najbolji juniori vlastite nogometne škole dobiti priliku zaigrati za prvu momčad, onda je klub uspio. Hoće li klub promijeniti ime u NK Zaprešić ili neko koje će pozitivno brendirati grad, niti to nije nemoguće. Klub je u povijesti od 1929 godine, četiri puta mijenjao ime, zašto ne bi i peti puta.

U klubu ostaju samo oni koji razumiju potrebe kluba?

Zašto da nosi ime tvornice koja je propala, zašto ne bi reset bio potpun. Klub treba jednostavno reorganizirati, maknuti sve “pametnjakoviće” koji su se godinama nakalemili oko kluba i ostaviti samo one koji operativno razumiju funkcioniranje i POTREBE kluba i žele srcem i dušom uključiti sve one koji mogu pridonijeti daljnjem razvoju kluba.

Klub je zabrazdio u brazdi, kotači traktora se vrte na mjestu?

Što se tiče Branka Laljka, kapa do poda, čovjek je svoje dao, no smjer kretanja i vrludanja bez uključivanja domaćih potencijala je klub doveo u takvu brazdu iz koje je sada teško izaći jer se kotači traktora vrte u kaljuži blata.

Klub ne smije biti filijala ostalih kluba, taj model je potrošen?

Uostalom, direktor je “nasjeo” na maksimirsku ponudu i raspustio cijeli igrački kadar, ti igrači su pronašli nove sredine, morali su u par dana napustiti stanove u Zaprešiću, šampanjac se otvorio, ali se nije popio. Već isfurana formula sadašnjeg direktora u ostavci da klub preživi na krilima kluba iz Maksimirske ovaj puta nije upalila.
Što će gradu Zaprešiću klub koji će biti filijala nekog drugog kluba, gdje je broj gledatelja često bio manji od broja službenih osoba na stadionu. Zašto ulagati novac u takav sustav.

Klubu za nastavak rada treba najmanje 7-8 milijuna kuna?

I na kraju zašto bi netko uložio ogromne novce koji su navodno traženi od potencijalnih investitora, treba biti realan i kazati da je klub na aparatima. 230 tisuća eura treba uplatiti igračima koji su tužili klub zbog nepoštivanja dogovorenih obveza, a zasigurno ima i ostalih dugovanja, a treba osigurati novac i za novu sezonu. Nekada je budžet INTERA bio 14-15 milijuna kuna, sada je na 5-6 milijuna kuna od čega Grad podmiruje 1/3 potrebnih sredstava. Jednostavna matematika pokazuje da je potrebno pronaći odnosno investirati još oko 4 milijuna kuna za nastavak sezone, uz pretpostavku da dugovi za ostale nespomenute troškove ne prelaze milijun-dva kuna.

Javnost želi da klub preživi?

I na kraju želja je cijele zaprešićke sportske javnosti kao i šire zainteresirane sportske publike općina koje okružuju grad Zaprešića kao i sportskih djelatnika i igrača koji rade na području Krapinsko-zagorske županije da klub preživi i uključi potencijale koji su pred nosom i na raspolaganju i da se ne ide mimo Boga u Rim, što je u prethodnim razdobljima često bio slučaj.
U konačnici, srijeda nije daleko.