OBILJEŽEN SVJETSKI DAN VODA U ZAPREŠIĆU – Ovogodišnja tema „Vrednovanje vode“

Opća skupština UN-a je rezolucijom iz 1993. odlučila da se 22. ožujak svake godine obilježi kao svijetski Dan voda i da se na taj dan diljem svijeta posebno skrene pozornost na probleme vezane za vodu i vodne resurse. I dok Hrvatska za razliku od mnogih drugih zemalja nema problema s pitkom vodom svi se zajedno trebamo pobrinuti da tako i ostane.
22.ožujka u cijelome svijetu obilježava se kao svijetski Dan voda. Tim povodom Zavičajno-ekološko društvo Zaprešić ove će godine putem plakata educirati građane na nužnost zaštite voda i očuvanja potoka i rijeka.

Štefanija Krčelić predsjednica društva: „Mi već punih 25 godina educiramo i molimo naše građanstvo da očuvamo naše vode, naše potoke..“
Dok Hrvatska nema problema sa pitkom vodom mnoge druge zemlje ne nalaze se u tako povoljnoj situaciji.


Predsjednica društva nadovezuje se: „Mi smo jedna od povlaštenih država, ali nemojmo zaboraviti da nam i to nebi nestalo. Zato apeliramo – čuvajte vodu, racionalno ju trošite. Čuvajte okoliš. Čuvajte zrak.“

Svake godine jedna tema ističe se povodom obilježavanja Dana voda. Ovogodišnja tema je vrednovanje vode tj. ističe razmatranje što voda znači svakome od nas.