Odabran izvođač radova za izgradnju logističkog parka RC Zone Samobor vrijednog 75 milijuna eur

RC Europe je nakon dobivanja građevinske dozvole, ali i završetka gradnje pristupne ceste te izmještanja „Breganskog kolektora“ i dalekovoda, korak bliže realizaciji vrijedne investicij

DCIM100MEDIADJI_0313.JPG

Češki investitor RC Europe objavio je završetak natječaja za izvođača građevinskih radova na logističkom parku RC Zone Samobor u gospodarskoj zoni Bobovica, odabravši tvrtku FACIES d.o.o. sa sjedištem u Strmcu. Ranije su dovršili izgradnju pristupne ceste te izmjestili magistralni kanalizacijski vod, ali i elektroenergetski nadzemni vod – što su sve bili preduvjeti za početak gradnje. Također, krajem prošle godine ishodili su građevinsku dozvolu za tu buduću zelenu investiciju vrijednu 75 milijuna eura.

 

„Uspješno nastavljamo s našim projektom logističkog parka RC Zone Samobor koji će predstavljati dobar primjer zelene i održive gradnje u segmentu logistike u Hrvatskoj. Uz lokalnog partnera, uglednu građevinsku tvrtku FACIES s dugogodišnjim iskustvom rada na zahtjevnim projektima, sad smo korak bliže realizaciji investicije koja će s 86.000 m2 skladišnog prostora zasigurno odgovoriti na potrebe naših budućih zakupaca“, poručio je Marko Vitelj, country manager za Hrvatsku tvrtke RC Europe.

 

Ovaj veliki infrastrukturni projekt doprinijet će kvaliteti života lokalne zajednice i to ne samo kroz otvaranje stotine različitih radnih mjesta, već i kroz razvoj prometne infrastrukture. Primjerice, izgrađena pristupna cesta, rotor, javno parkiralište te pristupni most do parka važni su za stanovnike te posjetitelje Samobora i okolice jer će se rasteretiti promet u naseljenom području te olakšati pristup poslovnoj zoni Bobovica. Svoj značajan doprinos realizaciji investicije dat će i domaća građevinska tvrtka FACIES koja uspješno posluje već više od dvadeset godina, a koja je odabrana za glavnog izvođača radova budućeg logističkog parka RC Zone.

 

„S velikim zadovoljstvom primili smo vijest da je još jedan velik i značajan investitor u gospodarski razvoj našeg kraja odabrao upravo FACIES. Ukazano povjerenje opravdat ćemo našom kvalitetom i znanjem te uspješno realizirati i ovaj hvalevrijedan projekt“, istaknuo je Marinko Mandić, zamjenik direktora u tvrtki FACIES.

 

RC Zone Samobor imat će više od 86.000 m² skladišnog prostora, neto visine 12 metara, pogodnog za logističku, ali i proizvodnu djelatnost. Lokacija ovog modernog skladišnog centra strateški je izrazito povoljna – nalazi se u blizini Slovenije i zapadnoeuropskih puteva, ali i izlaza na hrvatsku autocestu A3, što je idealno za trgovinsko poslovanje i logistiku.

DCIM100MEDIADJI_0089.JPG

 

***

RC Europe, češka razvojno-investicijska tvrtka aktivna je na međunarodnom tržištu od 2005. godine. Nakon značajnog iskustva u gradnji i upravljanju shopping parkovima i poslovno-stambenim zgradama, projektom RC Zone Samobor grupacija ulazi i u segment logistike. S obzirom na velik broj uspješno završenih projekata, ne samo u Češkoj, već i u Rumunjskoj i Srbiji, proširenje portfelja RC Europea u Hrvatsku logičan je nastavak dosadašnjih aktivnosti Grupe.