Održan tradicionalni šahovski turnir u Jakovlju

Razgovarali smo s načelnicom općine Jakovlje i predsjednikom šahovske udruge Jakovlje Franjom Kuhta o tradicionalnom šahovskom turniru

Prigorski KAJ: Načelnice  počeli su Dani općine. Od predstave do šahovskog turnira. Recite nam više o aktualnim događanjima povodom tih dana.

Sanja Borovec: Tako je. Počeli su Dani općine Jakovlje povodom tridesete obljetnice osnivanja naše Općine. Jučer smo održali predstavu „Baka Sofija“ u izvedbi dramske udruge KAJ iz Zaboka. Bila je prepuna dvorana i to nam je dokaz da su takve predstave potrebne i u našem kraju. Danas imamo šahovski turnir za naše najmlađe. To je za svaku pohvalu  i zahvaljujem se predsjedniku šahovske udruge gospodinu Kuhtina na organizaciji ovog šahovskog turnira. Svaka udruga ima veliko značenje za našu Općinu, jer svojim radom promovira svoj rad, ali i našu Općinu, a kad vidimo ovu djecu i naše mlađe to je još jedan plus.

*Osvrt predsjednika šahovske udruge Jakovlje Franjo Kuhta na održani turnir

Prigorski KAJ: Danas održavate tradicionalni šahovski turnir. Recite nam nešto više o njemu.

Franjo Kuhta: Mi danas održavamo kadetski šahovski turnir koji je u sklopu Općine Jakovlje i Dana općine Jakovlje. Angažirali smo i djecu iz Luke tako da imamo otprilike oko dvadesetak kadeta. Turnir će biti u nekoliko krugova, a kada se to završi djecu ćemo počastiti sa sokovima, pizzom i tako dalje. Ovaj turnir događa se svake godine i to je tradicija. Također organiziramo svake godine  i kadetski turnir za Jakovljanske jeseni i nadamo se da  će ga biti i ove godine. Dobivamo financijska  sredstva iz Općine. Nisu nam u potpunosti dostatna, ali uvijek se nekako snalazimo  i održimo zadano.