Općinski vrtić Videk nema dovoljno kapaciteta – ide se u proširenje zgrade u Brdovcu ….

Briga o predškolskom odgoju je jedna od najvećih stavki u proračunu Općine Brdovec i prelazi 7 milijuna kuna godišnje. No, Brdovec se ubrzano širi, grade se nove kuće i stambene zgrade, pa je Općina Brdovec izradila svu potrebnu dokumentaciju za dogradnju vrtića u Brdovcu te se čeka skori natječaj EU gdje bi se projekt aplicirao.

Roditelji se još uvijek mogu javiti u Mali kaj

“Ima li nas više ili možda djeca više idu u vrtić to ćemo napraviti analizu. Ove je godine bilo dosta zahtjeva za upis djece u vrtić i većini smo udovoljili. Nažalost nije bilo dovoljno mjesta u našem općinskom vrtiću pa smo dogovorili s privatnim vrtićima da smjeste svu djecu dvoje zaposlenih roditelja. Oni koji to do sada nisu možda uspjeli, pozivam ih da se jave privatnom vrtiću Mali kaj u Brdovcu. Svjesni smo da nemamo dovoljno kapaciteta u javnim vrtićima. Za proširenje dječjeg vrtića u Brdovcu imamo projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu te vjerujem da ćemo na nacionalnom natječaju dobiti potrebna sredstva i da ćemo iduće godine u ovom vrijeme imati dograđeni dječji vrtić u Brdovcu za četiri nove skupine djece. Nakon Januševca i Laduča eto radimo i na proširenju vrtića u Brdovcu. U Prigorju se uređuje terasa, ograda i još neke stvari, puno ulažemo u vrtiće, ali nikada dovoljno. Nadam se da ćemo uskoro imati dovoljno kapaciteta i da će svi roditelji biti zadovoljni” kazao nam je načelnik Alen Prelec.
Velika je sreća svake općine ili grada kada moraju kontinirano ulagati u smještajne kapacitete vrtića, a za to je općina Brdovec pravi primjer. U ovom trenutku je upisano skoro 400 djece, a proširenjem će javni vrtić doći u poziciju smještaja gotovo 500 djece. To dovoljno govori o razvoju općine Brdovec gdje sve više mladih ljudi vidi sebe u životu, a što potvrđuju rasprodani stanovi, ali i sve veći broj izdanih građevinskih dozvola.

Izjavu načelnika Alena Prelca možete pogledati na sljedećem linku:

https://youtu.be/-UvQNnP52bY