Plenković u Krapini: “Dosegli smo odnos 1 nezaposleni, na 16 zaposlenih”

Andrej Plenković je stalni gost Tjedna kajkavske kulture

I ove godine Tjedna kajkavske kulture posjetio je predsjednik Vlade RH-a i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković koji se, uz obilazak Zagorskog gospodarskog zbora te retrospektivnog koncerta “Popevke zanavek”, susreo i s čelnim ljudima Županijske organizacije stranke.

Bila je to prilika da se ukratko porazgovara o aktualnoj političkoj situaciji te istakne koje sve mjere i projekte Vlada premijera Plenkovića provodi na području Krapinsko-zagorske županije.

–Ono što me posebno veseli da je u ovoj županiji nikada manja nezaposlenost, a velika zaposlenost – upravo onako kako i je na razini RH. Imamo milijun 680 tisuća osiguranika, najviše ikada. Vrtimo se oko stotinjak tisuća nezaposlenih, odnos je više od 16 ljudi koji rade, koji su zaposleni, u odnosu na jednog nezaposlenog. Takav odnos nismo imali nikada i mislim da je to ohrabrujuće – kazao je premijer, te dodao kako mu je drago što podupiru razne projekte za Hrvatsko zagorje, za Krapinsko-zagorsku županiju ali i za sjever općenito.

Najavio je da će ova Vlada imati i dalje fokus na sjever Hrvatske te Krapinsko-zagorsku županiju a potvrda toga su brojni projekti koji se provode ali i mjere koje su se dosada provodile, kao i novi paket mjera kojeg je Vlada uputila ovih dana u Hrvatski sabor.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, saborski zastupnik i gradonačelnik Krapine, Zoran Gregurović, zahvalio je premijeru što svake godine odvoji dio vremena da u Tjednu kajkavske kulture, najvažnijem tjednu u životu Krapine, posjetio Festival. No, uz posjet programima Festivala u kraćem razgovoru dotaknute su i neke od tema poput ulaganje velikih sredstava na području županije.

-Zahvaljujući sredstvima Fonda solidarnosti, koje je osigurala Vlada RH-a, preko resornih ministarstava na području županije uloženi su deseci milijuna eura. Tu su i drugi projekti koji ili su u realizaciji ili su pred samim početkom provedbe. Sve to garancija je daljnjeg razvoja općina. Uz to sve mjere koje je provodila Vlada, zahvaljujući kojima je prevladano nekoliko kriza, sačuvale su i radna mjesta u Zagorju ali i snagu zagorskog gospodarstva – zaključio je Gregurović.

Uz prvog čovjeka Vlade i stranke u Krapinu su stigli i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek te ministar gospodarstva, zaštite okoliša i održivog razvoja Davor Filipović.