Provedba programa „Zajedno aktivni“

Dana 1. lipnja 2023. godine započela je provedba programa „Zajedno aktivni“ kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Program „Zajedno aktivni“ provodi Gradski ogranak udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Zaprešića u trajanju od tri godine, a prva godina programa traje od 1. lipnja 2023. godine do 31. svibnja 2024. godine.

Ovaj program namijenjen je starijim osobama i teško bolesnim odraslim osobama i provodit će se na području Općine Jakovlje. U prvoj godini programa provodit će se 25 edukativnih radionica i 25 kreativnih radionica. Edukativne radionice obuhvaćati će potrebne tematske jedinice vezane uz podizanje svijesti o važnosti aktivnog starenja, suočavanja s različitim životnim problemima te promociji zdravlja i prevenciji bolesti za osobe starije životne dobi te nemoćne. Kreativne radionice biti će usmjerene na pružanje inovativnih sadržaja poput organizacije igranja društvenih igara, recitatorskog i pjevačkog izražavanja, plesnih večeri, provedbe radionica crtanja, slikanja i izrade ukrasnih predmeta. Navedene radionice započinju se održavati 1. rujna 2023. godine.

Provedbom edukativnih i kreativnih radionica doprinijeti će se povećanju pažnje i koncentracije ciljane skupine, poboljšanju pamćenja te koordinacijskih i vizualno motoričkih spretnosti, olakšavanju ekspresije osjećaja te razvijanju kreativnog ponašanja.

Sve informacije o sudjelovanju u ovom programu možete dobiti na broju telefona 01/6288-267 ili e- mailu: gouhddrgz@gmail.com

Ovaj program financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove publikacije u isključivoj je odgovornosti Udruge i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.