Pušća je spremna za promjenu! – ANĐELKO ŽDRAVAC KANDIDAT SDP-a ZA NAČELNIKA OPĆINE PUŠĆA

Anđelko Ždravac, član SDP-a Općinske organizacije Pušća kandidat je za načelnika Općine Pušća, na izborima koji se održavaju 16. svibnja. Svoju kandidaturu u Pušći najavio je uz podršku kandidata za župana Zagrebačke županije Mihaela Zmajlovića i kandidatkinje za zamjenicu župana Mirele Katalenac.

Anđelko Ždravac donijet će novu energiju, ideje i odlučnost u upravljanju, koje su Pušći jednako potrebne kao i Zagrebačkoj županiji. Da je Anđelko kandidat koji dobro poznaje probleme Pušće potvrđuje činjenica da je do sada bio predsjednik Općinskog vijeća i da je tu dužnost odgovorno i časno obnašao.


„Više sadržaja za sve dobne skupine, reprezentativni Park sa dječjim igralištem, rješavanje pitanja kanalizacije i prijevoza, bolja iskoristivost blizine Zaprešića i Zagreba, samo su neke od promjena koje želim ponuditi Pušći. Stavljam na raspolaganje svojim sumještanima svoje znanje, radno iskustvo, kreativnost, uz cilj da uz korištenje svih mogućnosti financiranja Pušću obogatimo novim i prije svega potrebnim projektima.“, istaknuo je Ždravac.

Ovu je kandidaturu podržao kandidat za župana Zagrebačke županije, Mihael Zmajlović te je istaknuo: „Općine poput Pušće gotovo da ne mogu funkcionirati i opstati bez pomoći države i županije. Općina Pušća i kolega Ždravac, kao načelnik, imat će moju punu podršku. Obilazeći županiju i slušajući ljude,  gotovo sve sredine u našoj županiji imaju velik problem sa zdravstvenim uslugama i nedostatkom specijalista. Pušća ima samo opću i dentalnu medicinu, a uz mnoga druga mjesta u županiji i stanovnici Pušće za većinu pregleda putuju u Zagreb. Kao budući župan osigurat ću specijaliste u svim domovima zdravlja, tako da će i Pušćanima biti lakše, jednostavnije i jeftinije, jer će preglede moći obaviti u obližnjem Zaprešiću.“


Promet, kao još jedan od najznačajnijih problema u Zagrebačkoj županiji, velik je problem i u Pušći. Zmajlović je i ovdje ponudio podršku i rješenje: „Pitanje javnog prijevoza riješit ćemo novim modelom javnog prijevoza. Tamo gdje zbog broja korisnika autobus nije isplativ, prometovati može kombi ili automobil, po cijenama koje uistinu odgovaraju javnom prijevozu. Drugim riječima, uvest ćemo mikroprijevoz ili kako to volimo reći županijski taksi.“

Također valja istaknuti da je ovo područje  pretrpilo značajne štete od potresa, posebno od zadnjeg – petrinjskog. Danas svjedočimo tome da pomoć ne stiže, ili stiže previše sporo, i da je pomoć nedostatna. Zmajlović je također zaključno istaknuo kako program Županijekakvutrebam u sebi sadrži i dio koji se odnosi na poticaje za police osiguranja od potresa koji će zasigurno biti prihvaćen kako od stanovnika Pušće, cijelog zaprešićkog kraja i svih stanovnika Zagrebačke županije.