RIMAC DOBIO NA 69 GODINA UPRAVLJANJE ZEMLJIŠTEM IZA DVORCA KERESTINEC

Gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec potpisao je, 16. travnja 2021. godine  Ugovor o osnivanju prava građenja s direktorom poduzeća Rimac Automobili d.o.o. Matom Rimcem povodom izgradnje proizvodnog i istraživačko-razvojnog kampusa.

Zemljište na kojem će se izgraditi kampus nalazi se iza dvorca Kerestinec u Svetoj Nedelji, te će istim Rimac Automobili d.o.o. upravljati sljedećih 69 godina. Sukladno potpisanom Ugovoru, gradnja kampusa treba biti završena najkasnije tri godine od početka izgradnje. „San od prije sedam godina došao je do svoje realizacije“, rekao je gradonačelnik Dario Zurovec. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta, pogotovo Mati Rimcu te dodao: „Mogu reći da je ova investicija najznačajnija ne samo za Svetu Nedelju već i za cijelu Hrvatsku. Ovako velike investicije,  veće od milijardu i pol kuna, ne vide se svaki dan, a zasigurno će  otvoriti perspektivu i za sve buduće naraštaje. Mogu reći da je ovo veliki i novi početak za cijelu Hrvatsku“, naglasio je Zurovec.

Novi kampus prostirat će se na 200 tisuća kvadrata, s proizvodnim i istraživačkim objektima na 95.000 m2, dok će 35% zemljišta biti pokriveno vegetacijom. Tvrtka trenutno posluje na šest lokacija, a do izgradnje kampusa većina će se obavljati u novim prostorima na Jankomiru. Tvrtka ima oko 1.000 zaposlenika, a ovom investicijom u planu je dodatno zapošljavanje te bi u idućih nekoliko godina dostigli brojku od 2.500 djelatnika. „Grad Sveta Nedelja od početka nam je izašla u susret. Odavno smo prerasli kapacitete, a nismo mogli pronaći adekvatni prostor koji nam je prijeko potreban. Ova lokacija nam omoguće sve što nam treba te smo se odlučili graditi vlastiti kampus jer imamo velike planove za koje treba puno prostora“, rekao je MateRimac. „Ovo će biti poseban projekt na svjetskoj razini, otvoren za javnost, građen i osmišljen za zaposlenike. Imamo sve spremno– od projekata do financija i želimo početi graditi punom parom što prije.“