ROGAČ MUFFIN S KREMOM OD MASCARPONEA

nfd

Potrebni sastojci:
2 jaja
40 g maslaca
200 g šećera
120 g brašna
60 g mljevenoga rogača
120 ml mlijeka
30 g pekmeza od smokava
50 g sjeckanoga badema
70 g suhih smokava
1 prašak za pecivo
Krema:
250 ml slatkoga vrhnja
70 g šećera u prahu
250 g mascarpone sira
20 g vanilin šećera

Priprema:
Za pripremu smjese za tijesto potrebno je najprije pjenasto umiješati maslac i šećer,
te dodati žumanjke. Potom dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i
mljevenim rogačem, pekmez, sjeckane bademe i sjeckane smokve. Smjesi dodajte
toplo mlijeko te u nju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu rasporedite u
kalupčiće za pečenje i pecite 20-tak minuta na 180°C. Za kremu izmiješajte slatko
vrhnje i vanilin šećer u šlag. U drugoj zdjeli izmutite mascarpone sir sa šećerom u
prahu. Obje smjese spojite i lagano povežite. Pečene tortice ukrasite kremom od
mascarponea.
Dobar tek 🙂