Rukometašice RK Lokomotive državne prvakinje HEP turnira u rukometu

 

Split je domaćin državne završnice Plazma Sportskih igara mladih, a u  legendarnoj dvorani športskog centra Gripe, od 10. – 12.8., odigran je završni HEP turnir u rukometu za najbolje rukometašice i rukometaše 26. sezone.

U napetim finalnim utakmici, rukometašice RK Lokomotive uvjerljivo su slavile protiv ekipe Kraljice šoka iz Gospića te zasluženo osvojile zlatne medalje i titulu državnih prvakinja. U muškoj konkurenciji, ekipa MRK Ivanić osvojila je odlično brončanu medalju, a novi državni prvaci postali su rukometaši RK Ivan Mikanovci. Pobjednici državne završnice osigurali su plasman na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati 16.-20 kolovoza u Splitu.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 26 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici, ali i sponzori.  Kad tvrtka ima tako velik utjecaj na društvo kao što ima Hrvatska elektroprivreda, i kad društvo na različite načine snažno utječe na poslovanje HEP-a, brojna su dodirna područja u kojima se mogu partnerski  provoditi projekti usmjereni na rast kvalitete života. Kao nacionalna kompanija,  Hrvatska elektroprivreda je od svog osnutka usmjerena podržavanju hrvatske kulture i baštine, podizanju kvalitete života u zajednici te, posebno, pružanju podrške hrvatskom sportu.

Cilj Igara je da budući naraštaji kroz sport, upoznaju sebe, ali i druge, steknu samopouzdanje, razviju osobnost, pokažu vrline, usvoje pravilne životne navike te steknu prijatelje za cijeli život.  Atmosfera na svim HEP turnirima  u rukometu najbolji je pokazatelj kako smo u tome i uspjeli.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Plazma Sportske igre mladih su ove godine organizirale više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 25 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

 

Svi rezultati:

Muška konkurencija 2008. godište i mlađi:

  1. RK Ivan Mikanovci (Stari Mikanovci)
  2. Ličani (Gospić)
  3. MRK Ivanić (Ivanić Grad)

 

Ženska konkurencija 2008. godište i mlađi:

  1. RK Lokomotiva (Zagreb)
  2. Kraljice Šoka (Gospić)
  3. 1234 Virovitica (Virovitica)