Sljedeći vikend u Zaprešiću BAN FUN FEST – najveća banska manifestacija Hrvatske

Dani Jelačića proteklih su godina postali sinonim za najzabavniji vikend u zaprešićkim Novim dvorima bana Jelačića, a od ove jeseni, pod nazivom BAN FUN FEST, organizatori najavljuju još bolju zabavu i više smijeha, uz dodatak čarolije i puno mašte kao glavni recept za najljepše uspomene.

Ban Fun Fest održat će se 7. i 8. listopada u jedinstvenom prostoru Novih dvora bana Jelačića kao najveća banska manifestacija u Hrvatskoj koja slavi bana Josipa Jelačić. Radi se o velikoj obiteljskoj manifestaciji koja je prilagođena svim uzrastima, a na poseban način najmlađim posjetiteljima približava priču o banu, grofici, kočijama i životu 19. stoljeća.

„Svake godine na poseban način udahnjujemo život Novim dvorima bana Jelačića, najljepšem kutku banova nasljeđa u gradu Zaprešiću, kao i u cijeloj Hrvatskoj te vas vodimo u bajkovitu prošlost. Prošećite našim perivojem u društvu grofica u krinolinama i grofovima u jedinstvenim odorama, uživajte u vožnji kočijom, upoznajte bana Jelačića i članove njegove obitelji i doživite pravu bajku!“, poručuju organizatori iz Turističke zajednice grada Zaprešića.

Najavljen je bogat program za sve generacije, a kada padne mrak sjajni koncerti na otvorenom u prostoru park-šume. Pepijev zabavni kutak donosi zanimljive radionice i animacije za najmlađe posjetitelje koje počinju u prijepodnevnim satima i traju cijeli dan, a tu će biti i velika potraga za banskim blagom. Organizirani su i posjeti muzeju Matije Skurjenija, vođene tematske ture posjedom,  ali i  jedinstveni ples s konjima koji će izvesti grofice u krinolinama ispred dvorca bana Jelačića – poseban show koji će zasigurno pamtiti oni najmlađi.

Velika BAN FUN interaktivno-zabavna predstava na otvorenom za male i velike „Srce u bronci iliti Život bana Josipa Jelačića u 9 postaja i nešto više pjesama“ i ove će godine voditi sve posjetitelje kroz život bana Jelačića od njegova rođenja do smrti, a predstavu će ispričati više od dvadeset glumaca umjetničke organizacije Max teatar.

Za dobru večernju zabavu pobrinut će se 7. listopada grupa Detour, a u nedjelju 8. listopada Zsa Zsa. Ulaz na sve radionice i koncerte je besplatan, a za okrijepu i odmor od igre i aktivnosti osigurana je i gastro ponuda u BAN FUN piknik zoni!

„Zaokružite u kalendaru 7. i 8. listopada i pridružite nam se na BUN FUN FEST-u u Zaprešiću! Nagradite mališane cjelodnevnom zabavom i smijehom, napunite baterije dobrom energijom, mobitele odličnim fotkama, a srce najljepšim uspomenama!“, pozivaju iz Turističke zajednice grada Zaprešića.

Detaljan program i raspored radionica i aktivnosti možete pronaći na: https://www.visitzapresic.hr/novosti/stize-ban-fun-fest/