Stefani Pijetlović: Volim pjevati i to me ispunjava

Stefani je na petoj godini studija solo pjevana na muzičkoj akademiji i studira u klasi profesora Đorđa Surana. Iza sebe ima nekoliko angažmana u kazalištu, debitirala je u kazalištu u Varaždinu u operi Bastijen i Bastijena u ulozi Bastijene (jedna od najkraćih opera slavnog kompozitora Volfganga Amadeusa Mozarta, jednočinka Bastijen i Bastijena nastala je kada je Mozart imao samo dvanaest godina i predstavlja jedno od njegovih prvih ostvarenja. Od malog Mozarta, ovu operu je naručio ekscentrični bečki doktor Franc Mesmer 1768. godine).


Stefani je nastupila u operi Posljednji intermezzo profesora Berislava Šipuša u ulozi Kity, uspješno surađuje i sa zborom HRT-a. Pjeva također u moratorijskom zboru crkve Svetog Marka.
“Volim pjevati i to me ispunjava i dosta toga radim sa strane” kaže nam Stefani.
“Imala sam čast u Zaprešić na izložbu udruge Vladimira Malekovića pozvati i kolegu Nikolu Šrajbeka koji je također peta godina studija gitare i uskoro će diplomirati te predaje na tri škole” kaže Stefani.

Upitali smo kakav je osjećaj nastupiti pred punom dvoranom muzeja Matije Skurjenija.
“Savršen, stvarno sam sretna i počašćena. Slike koje su ovdje izložene su baš jako dobre. Ne mogu se odlučiti koja mi je najbolja, svaka ima nešto svoje posebno. Sviđa mi se što su šarene s veselim tonovima. Drago mi je da prevladava crvena koja mi je jako draga boja” kaže Stefani.


Naravno, da nas je interesiralo kakvi su planovi Stefani Pijetlović.
“Imam velike planove, ali moram još razmisliti točno što ću. Predstoji mi nastup u crkvi Svetog Virina, a potom 20. rujna i u Lisinskom. 29.9. nastupam na Akademiji sa jednim modernim ciklusom koji je skladao naš kolega na akademiji. Naravno tu su još natjecanja, audicije za operne pjevačice u kazalištu. Želja je naravno što više pjevati na sceni” kaže Stefani.


Stefani je u muzeju Matije Skurjenija, na godišnjoj izložbi likovnih stvaratelja članova udruge Vladimir Maleković izvela kajkavske pjesme i oduševila nazočnu publiku.
I doista još će dugo zvonki i lijepi glas Zaprešićanke Stefani Pijetlović odjekivati dvoranom muzeja Matije Skurjeni.