Traži se mjesto više: Ovaj petak VIA VINO vas vodi na posebno vinsko putovanje

VIA VINO festival, vrhunski vinski doživljaj u organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije, otvorio je svoju treću sezonu spektakularno. Nakon bajkovite glazbene večeri s Damirom Kedžom u okrilju turopoljske šume, festival je oduševio posjetitelje koji su se okupili na rasprodanoj rosé večeri koja je spojila modu, umjetnost i ružičasta vina na legendarnom imanju kurije Modić-Bedeković. Kurija je jedan od najvrjednijih primjera graditeljske kulturne baštine središnje Hrvatske a njene najpoznatije stanovnice, sestre Milka i Vilma Bedeković, bila su inspiracija novoj kolekciji jednog od naših najistaknutijih modnih dizajnera, Zorana Mrvoša.

„VIA VINO festival postao je neizostavna jesenska manifestacija za posjetitelje Zagrebačke županije. Treće izdanje festivala donosi još bogatiji program i nove lokacije u kojima povezujemo tradiciju i suvremeni doživljaj naše regije. U nastavku VIA VINA posjetitelje očekuju vinske večeri u srcu vinarija Zagrebačke županije, open-air koncerti i nezaboravna festivalska atmosfera uz birana vina i jela s potpisom.“ najavljuje Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

U petak 06. listopada doživite spoj tradicije i suvremenosti Prigorja u srcu vinarije Puhelek-Purek

Nema sumnje da je ova treća godina VIA VINO festivala iščekivana s velikim uzbuđenjem, a ono najbolje tek dolazi! Već ovaj petak 06. listopada pripremite se za jedinstvenu vinsku avanturu koja će vas povesti na nezaboravno putovanje kroz okuse i arome koje ćete možete doživjeti samo na ovoj vinskoj cesti. Vinarija Puhelek-Purek, dobitnik Decanterove zlatne medalje domaćin je treće večeri VIA VINO festivala.

Dragulj Prigorja, vinska sorta kraljevina u središtu je pozornosti. Uz pomno odabrana vrhunska vina, pjenušce i izbor koktela poslužuju se kreativna jela s potpisom Zagrebačke županije.

Za glazbeni kulisu koja nas vodi kroz ovu kraljevsku vinsku večer, pobrinut će se DJ Jurki, koji će posjetitelje provesti kroz različite glazbene žanrove i stvoriti nezaboravnu atmosferu.

Kraljevski vinski party u vinariji Puhelek-Purek počinje od 18 sati, ne propustite se pridružiti ovoj posebnoj vinskoj avanturi!

 Velika završnica VIA VINO festivala stiže 14. listopada na Plešivicu!

Završna večer ovogodišnjeg VIA VINA održat će se na dobro poznatoj pjenušavo-vinskoj lokaciji vinarije Dobra berba u subotu 14. listopada. Ovdje će slikoviti plešivički brežuljci i padajući vinogradi postati pozornica za open-air koncert Filipa Rudana.

Plešivica upravo dobiva prvu pjenušavu vinsku cestu u Hrvatskoj, čineći posljednju ovogodišnju VIA VINO večer još posebnijom. Uz hvaljene pjenušce i osvježavajuće koktele, uživajte u jelima inspiriranim tradicijom i autohtonim namirnicama.

Jesenska večer na čarobnoj Plešivici obećava nezaboravno zatvaranje ovogodišnjeg VIA VINO festivala. Pridružite nam se na spektakularnoj završnici najljepšeg vinskog festivala kontinentalne Hrvatske!

 Ulaz na VIA VINO je besplatan uz obaveznu prijavu putem e-maila viavino@visitzagrebcounty.hr.

Uvjerite se i sami u nezaboravnu atmosferu VIA VINO festivala. Pogledajte kako nam je bilo na rosé večeri u kuriji Modić-Bedeković.

 

 

 

O VIA VINO festivalu

 

VIA VINO festival je nagrađivana manifestacija Turističke zajednice Zagrebačke županije koja slavi kulturu, vino i ljepotu ovog dijela kontinentalne Hrvatske. Proglašen najboljim kontinentalnim vinskim festivalom, bajkovite večeri vode posjetitelje na neistražene lokacije nudeći bogat program s naglaskom na autohtona jela i nagrađivana vina, u pratnji zabavnog programa. U trećoj godini održavanja, festival nudi nikad bogatiji program, od poznatih izvođača do modnih večeri.

 

Festival organizira Turistička zajednica Zagrebačke županije uz podršku Hrvatske turističke zajednice.

Najave događanja i više informacije potražite na službenim stranicama visitzagrebcounty.hr i viavino.hr te društvenim mrežama Turističke zajednice Zagrebačke županije, Facebook-u i Instagram-u.