Treća utrka dječjih brodića na potoku Gradni 17.09.2023. Samobor

  • Sama utrka osim natjecateljskog karaktera ima za cilj i uključivanje djecu s Down sindromom aktivno u društvo, odnosno skretanje pažnje da su oni isto ravnopravni, korisni i kreativni
  • Sama utrka je namjenjena djeci ali i svima ostalima

U nedjelju 17.09. udruga DJECA ZA BOLJI SVIJET iz Samobora zajedno s Udrugom za sindrom Down Zagreb organizira TREĆU utrku dječjih brodića na potoku Gradni u Samoboru.

Nakon uspješno organizirane utrke brodića prošle i pretpošle godine gdje se skupilo u prosjeku 200 malih natjecatelja i bar još toliko roditelja, ove godine ponovo organiziramo navedeni događaj i nadamo se još većem broju natjecatelja. Specifičnost navedenog događaja nalazi se i u tome što su u izradi brodića za natjecanje svake godine sudjeluju djeca s Down sindromom koja također aktivno sudjeluju i u samom natjecanju

Kako sudjelovati?

Doći na mjesto za start, kod gradskog muzeja Samobor, malo prije 11.00h 17.09.2023. gdje svi sudionici dobiju mali brodić i startni broj, te čekaju da ih se prozove za start. Po dolasku i najavi starta djeca u grupama od po osmero djece puštaju brodiće u potok. Pobjednik je onaj brodić koji stigne prvi do cilja koji se nalazi 100m nizvodno na potoku Gradni i on ide u dalje natjecanje i tako sve dok se ne dobije finalni pobjednik. Svi sudionici koji budu u utrci sudjelovali dobiti će kako nagradu brodić s kojim se budu natjecali i prigodnu nagradu. S obzirom da pobjednika isključivo određuje struja potoka svi imaju jednaku šansu za pobjedu.

Kotizacija je besplatna a prilozi su dobrovoljni i kao takvi će se uplatiti Udruzi za sindrom Down Zagreb kao i svih prethodnih godina.

Vrijeme i lokacija: 17.09.2023 od 11.00h-13.00h, potok Gradna kod gradskog muzeja Samobor – (ulica Ferde Livadića 7)