U Marčani požari stavljeni pod kontrolu

Požari u Istri

Na području Istre u tijeku je gašenje 4 požara otvorenog prostora, od čega su dva izbila na području Marčane gdje je kratko bila zatvorena i cesta, no situacija je sada pod kontrolom vatrogasaca te je cesta ponovno otvorena.

U požaru mjesta Bokordići, u Općini Svetvičenat, uz zemaljske snage, upućen je i jedan Canadair na gašenje koji se nalazio u Puli na punjenju goriva, a koji sudjeluje u gašenju požara u Sloveniji. Zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca požar je stavljen pod kontrolu te je Canadair upućen dalje na gašenje u Sloveniju, a na intervenciji sudjeluje 12 vatrogasaca sa 4 vozila.

Također, kod Duge Uvale izbio je požar čije je gašenje u tijeku, a na terenu je Javna vatrogasna postrojba Pula te dobrovoljna vatrogasna društva Pulštine. „Sva 4 požara su izbila u kratkom vremenu, no vatrogasci su na terenu i požari su brzo stavljeni pod kontrolu“, rekao je županijski zapovjednik Dino Kozlevac.

 

Kažimo i kako je lokalizran požar na Hvaru, iznad uvale Mlaska, za koji je dojava stigla danas u dopodnevnim satima. U gašenju sudjeluju 23 vatrogasca sa 10 vozila, a djelovao je i jedan Canadair.