U Marija Gorici još jedna uspješna štruklijada, štrudlijada i kestenijada

Prekrasno jesensko vrijeme, odličan tajming ove manifestacije ponovno je u Marija Goricu privuklo mnoštvo posjetitelja koji su mogli uživati u štruklama, štrudlama i kestenima.

Odlično raspoložena ministrica Marija Vučković

 

Svečanost je otvorila ministrica poljoprivrede Marija Vučković koja je naglasila važnost potpore ruralnim područjima, važnost organiziranja ovakvih manifestacija kako bi poljoprivredni proizvođači, ali i oni drugih djelatnosti imali prilike izložiti svoje proizvode. “Jako se dobro osjećam ovdje u Marija Gorici i sa zadovoljstvom sam pogledala ponudu i kupila domaće proizvode” kazala je Vučković.

Zaprešićki gradonačelnik, predsjednik Udruge Gradova RH i predsjednik županijskog HDZ-a Zagrebačke županije Željko Turk

Pošto je ministrica turizma ispričala svoj nedolazak, kao i dožupan Damir Tomljenović, nazočne je pozdravio zaprešićki gradonačelnik, predsjednik Udruge gradova RH i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Zagrebačke županije Željko Turk. On je čestitao načelnici Marici Jančić i udruzi Marija Gorička Zipka na velikom trudu koje su uložile kroz ovih 14 godina u ovu organizaciju ove manifestacije.

Načelnica Marica Jančić s članovima i članicama Udruge Ivana Perkovca iz Šenkovca

Načelnica Marica Jančić zahvalila je svim izlagačima koji su došli u Marija Goricu izložiti svoje proizvode. Na Marijagoričkom trgu okupilo se više od 50 izlagača koji su uz kotizaciju od 20 eura po štandu, izložili svoje proizvode i dobrim dijelom ponuđeno i prodali.

Polaznici DV Bambi

Manifestaciju je blagoslovio marijagorički župnik Stjepan Barić, a posjetitelje je zabavljao Maestral band dok je program vodio Adam Končić.

KUD Zgubidan

Marijagorički vinari i podrumari su u podrumu kuće Krulc organizaciji degustaciju vina, a cijelom sadržaju su posebnu notu davali konjari s konjskim zapregama, ali i vlakić koji je vozio posjetitelje po Marija Gorici.

Članice Marijagoričke zipke

U programu su još nastupala djeca Dječjeg vrtića Bambi, učenici OŠ Ante Kovačić – Marija Gorica, članovi KUD-a Zgubidan, a o sigurnosti i organizaciji su se brinuli mjesni vatrogasci.

Program je vodio Adam Končić