U Samoboru na 31. Grand Prix Croatia turniru 1800 prijava iz 24 zemlje

  1. izdanje tradicionalnog Grand Prix Croatia turnira održava se od petka 20. do nedjelje 22. siječnja u Samoboru. Ovogodišnji turnir prikupio je više od 1800 prijava iz 24 zemlje, a najznačajniji dio programa bilo je subotnje natjecanje Seniors Open. Finale su izborila čak trojica hrvatskih karatista od ukupno njih četiri.

Najuspješniji je bio Anđelo Kvesić koji je ostao neporažen do kraja turnira – ostvario je ukupno šest uspješnih mečeva. U finalnoj seriji u kojoj su se borili „svatko sa svakim“, Anđelo je ostvario jednu pobjedu te dva remija čime je ostvario ukupnu pobjedu.

Drugo mjesto pripalo je Enesu Gariboviću koji je u prvom dijelu turnira ostvario tri pobjede bez izgubljenog poena. U finalnoj seriji ostvario je remi i poraz, isto kao i predstavnik Srbije Ljubiša Marić, ali je Garibović osvojio srebro zbog bolje bodovne razlike (5-3 Garibović, 3-4 Marić). Marić je svladao Garibovića (3-3) na senshu ili prvi osvojeni bod, ali je Garibović bio bolji od Jakova Bunjevca s 2-0.

Bunjevac je turnir završio ipak na četvrtom mjestu, unatoč početnoj pobjedi protiv Marića 1-0.

Ususret finalnom turniru Seniors Open pozdravne govore održali su gospodin Tomislav Družak, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta, gospodin Vladimir Bregović, predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, gospodin Petar Burić, zamjenik gradonačelnice grada Samobora, te predsjednik Hrvatskog karate saveza i glavni tajnik Europske karate federacije gospodin Davor Cipek.

 

Raspored i rezultati cjelokupnog turnira dostupni su na: https://www.sportdata.org/karate/set-online/veranstaltung_info_main.php?active_menu=calendar&vernr=6798