U Zlataru prometna nesreća sa smrtnom stradalom osobom

 

INFORMACIJA

o događajima od sigurnosnog značaja za dan 18./19. kolovoza 2022. godine.

 

KRIMINALITET

Evidentirano je jedno kazneno djelo računalne prijevare.

RAČUNALNA PRIJEVARA

Jučer, 18. kolovoza 2022. godine, prijavio je 19-godišnji hrvatski državljanin kako je sredinom kolovoza 2022. godine na Internet oglasniku objavio prodaju proizvoda. Nakon čega ga je preko internetske aplikacije kontaktirala nepoznata osoba i poslala mu poveznicu internetske stranice. Na toj stranici 19-godišnjak upisao je podatke svoje bankarske kartice, nakon čega mu je s njegovog bankarskog računa skinut novčani iznos od nekoliko tisuća kuna.

 

PROMET

Evidentirana je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom, jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede i jedna prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom.

 

PROMETNA NESREĆA SA SMRTNO STRADALOM OSOBOM

Jučer, 18. kolovoza, oko 12.50 sati u Zlataru, u Zagrebačkoj ulica došlo je do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Do prometne nesreće je došlo kada je 81-godišnji hrvatski državljanin upravljajući osobnim automobilom, u zavoju prešao vozilom na prometnu traku namijenjenu vozilima iz suprotnog smjera. U tom trenutku iz suprotnog smjera naišlo je teretno motorno vozilo kojim je upravljao 57-godišnji hrvatski državljanin te je došlo do sudara. Na mjestu događaja smrtno je stradao 81-godišnji vozač osobnog automobila, a mrtvo tijelo prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu na obdukciju. Očevid prometne nesreće obavila je zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu u suradnji sa policijskim službenicima.U vremenu od 12.50 do 17.30 sati prometnica DC29 bila je zatvorena za sav promet, te se promet odvijao obilaznim pravcima.

 

PROMETNA NESREĆA S TEŠKO OZLIJEĐENOM OSOBOM

Jučer, 18. kolovoza, oko 10,20 sati, došlo je do prometne nesreće u Velikoj Vesi na DC1 u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozlijede. Do prometne nesreće došlo je došlo kada je 82-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući mopedom dolaskom u raskrižju oduzeo prednost prolaska vozaču teretnog vozila, 26-godišnjem hrvatskom državljaninu. Tom prilikom došlo je do udara mopeda u bočnu stranu priključnog vozila koje je bilo pridodano teretnom vozilu. Vozilom Hitne medicinske pomoći 82-godišnjak je prevezen u Opću bolnicu Zabok, gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozlijede te je zadržan na daljnjem liječenju.

 

OSTALI DOGAĐAJI

Evidentirano je pet požara na otvorenom prostoru i jedan pronalazak neeksplodiranog eksplozivnog sredstva.

 

POŽARI

Jučer, 18. kolovoza došlo je do požara suhe trave i niskog raslinja na zemljištima u Gornjem Kraljevcu, Kostelu, Jelovcu i Kuzmincu te u odvodnom kanalu u Budinščini. Nema štete i nema ozlijeđenih osoba. Požare su ugasili pripadnici DVD Hrašćina-Trgovišće, DVD Pregrada, DVD Konjščina, DVD Budinščina i DVD Mihovljan.