Učenička zadruga Ban iz Zaprešića organizira humanitarnu valentinovsku prodaju za ratnicu Lavu

Ovu subotu, 11.2., će Učenička zadruga Ban organizirati humanitarnu valentinovsku prodaju te je sav prihod namijenjen kćeri bivših učenika @zaratniculavu.

“Molimo vas podržite nas u ovoj akciji svojim dolaskom kako bi se zajedničkim snagama približili što bliže cilju vrijednome 2,4 milijuna eura i omogućili ratnici Lavi da stane na svoje noge i vodi samostalan život” pozivaju iz Učeničke zadruge Ban.
Lava Petrušić je dvoipolgodišnja djevojčica iz Zaprešića kojoj je lani u veljači dijagnosticirana spinalna mišićna atrofija tipa dva (SMN2), odnosno da ima tri kopije pričuvnog gena zbog čega ne može samostalno hodati ni stajati.
Termin za doziranje je 29. svibnja, a djeca moraju imati 13,5 kg, kaže Petra Petrušić, majka malene Zaprešićanke kojoj je lani u veljači dijagnosticirana spinalna mišićna atrofija tipa dva
U borbu za lijek koji joj je potreban, Zolgensmu, koji stoji 2,4 milijuna eura, kaže njezina majka Petra, krenuli su nedugo nakon postavljene dijagnoze, kada je na Lavinu povijesti bolest dodano da nije kandidat za gensku terapiju. (izvor Večernji list)
Svi koji žele mogu pomoći uplatom na račun u Raiffeisen banci, na ime Lava Petrušić, IBAN HR5024840083120778121, opis plaćanja “za ratnicu Lavu”