UPISI U PROLJETNE DRAMSKE RADIONICE ZA OSNOVNOŠKOLCE!

POU Samobor u suradnji s Tetarom Tirena iz Zagreba pokreće Proljetne dramske radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta. Radionice će se odvijati jednom tjedno, četvrtkom poslijepodne, u dvije grupe, u trajanju od dva mjeseca. Cijena programa je 200 kn mjesečno. Radionice se odražavaju pod stručnim vodstvom voditeljice Ines Matić.

*U skladu s epidmiološkim Mjerama i preporukama, postoji mogućnost odražavanja radionica na otvorenom, u adekvatnim uvjetima.

DRAMSKA GRUPA (1. – 4. razred) Razvijanje kreativnosti i mašte, pričanje priča i improvizacije, upoznavanje s kazalištem. Priprema za školu kroz dramske igre. Rad u grupi i prilagodba novim situacijama, razvoj osobnosti, komunikacija i socijalizacija.

DRAMSKA GRUPA (5.- 8. razred) Razvijanje govornog izražavanja, mašte, opažanja, izražajnosti. Stvaranje priča. Druženje i zajednički rad na glumačkim zadacima. Upoznavanje s radom kazališta. Improvizacije i dramatizacije.

Voditeljica Ines Matić. Rođena u Zagrebu 1991. godine gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je Učiteljski studij s engleskim jezikom na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. 2020. godine upisuje poslijediplomski specijalistički studij Dramske pedagogije na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu.

Sedam je godina pohađala dramsku skupinu u ZKM-u, pod vodstvom Ines Škuflić-Horvat. U ZeKaeM-u je igrala u mjuziklima Zabranjena vrata i Catblues i predstavi Tramvaj; u Teatru Tirena u predstavama S/nalazim/ se, Velika božićna avantura, Božićne nevolje i Čarobni kolač. 2018. sudjelovala u međunarodnom projektu Youth Exchange Project; Future telling u Sloveniji.

Pohađala je brojne radionice u zemlji i inozemstvu. Na 2. i 3. znanstveno-umjetničkom simpozu dramske pedagogije imala je izlaganja: (Samo) vrednovanje rada u dramskoj skupini bez dramskog pedagoga i Pokret u nastavi Hrvatskoga jezika. Radi kao učiteljica Engleskoga jezika i honorarni suradnik u Teatru Tirena, prevodi kazališne tekstove. Predstavnik je Tirene u međunarodnom projektu ACT – Act Communicate & Transcend (Erasmus+), za stjecanje multilingvalnih kompetencija upotrebom dramskih tehnika.