Volonterima Gradskog društva Crvenog križa Krapina podijeljene zahvalnice za rad na terenu nakon razornog potresa na Banovini

U Tjednu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca Gradsko društvo Crvenog križa Krapina održalo je prigodnu podjelu zahvalnica za 34 volontera koji su sudjelovali na potresom pogođenom području u Petrinji i Sisku.

Volonteri su sudjelovali u prikupljanju i sortiranju humanitarne pomoći za stanovništvo pogođeno potresom u uredu Gradskog društva Crvenog križa Krapina, te se odazvali na teren u Petrinju i Sisak i pomagali na poslovima oko smještaja evakuiranog stanovništva, dostavi prehrambenih namirnica i higijenskih artikala po selima oko Siska i Petrinje, pružanju psihosocijalne podrške te na razvrstavanju pristiglih donacija. Mobilni timovi obilazili su najudaljenija sela i zaseoke kako bi podijelili zahtjeve za novčanu pomoć.

Volonterima na brzoj reakciji i organizaciji nakon potresa koji je pogodio Banovinu zahvalio je i ravnatelj Gradskog Crvenog križa Krapina Davor Šimunović.

-Toliko smo jaki koliko imamo dobrih, kvalitetnih volontera. Crveni križ Krapina radi na tome od vrtića, preko osnovne i srednje škole. Zahvalnice smo odlučili podijeliti u tjednu Crvenog križa, a ove godine slavimo 158 godina Crvenog križa. Podijelit ćemo 34 zahvalnice – rekao je Šimunović.

Mirjana Laginja, predsjednica GDCK Krapina istakla je zahvalnost volonterima koji su unatoč ovoj teškoj situaciji s koronavirusom pronašli vremena za pomoć najpotrebitijima.
– Ponosni smo na vas i prepoznatljivi smo jer ste uvijek bili uz nas i vjerujem kada god će to biti potrebno, da ćete dati svoje slobodno vrijeme. Posebno sam sretna što vidim mlade ljudi koji su ovdje od prvog, drugog razreda srednje škole krenuli u Crveni križ i još uvijek su ustrajni zato jer su srcem ovdje i čine dobro – kazala je Laginja.

Crveni križ Krapina na terenu je proveo 87 dana sa 102 osobe na terenu, a odrađeno je preko 7 tisuća volonterskih sati.