Vrijednom inicijativom zagorskog HNS-a  zasvijetlilo u selu Batkovec

 

Zahvaljujući vrijednoj inicijativi HNS-a Zagorska Sela, 2023. godina  za jednog je mještanina ove općine doslovno započela svjetlom. Naime, Dragutin Jurak, 76-godišnji mještanin iz sela Bratkovec, jedini je na području ove općine koji do sada nije imao struju, a ni javnu rasvjetu do svoje trošne drvene kuće. No to je sada promjenjeno.  Uz kuću gospodina Juraka postavljena je solarna lampa i to zahvaljujući inicijativi predsjednika HNS-a Zagorska Sela, Marija Podhraškog  te uz potporu Županijske orgnizacije HNS-a KZŽ.

Solarnu lampu donirala je Županijska organizacija HNS-a, a pocinčani stup na koji je lampa montirana, doniralo je poduzeće Vepel d.o.o. iz Velinca.

“Sve dok oko nas žive ljudi u potrebi, naša je zadaća da pomažemo.” – poručio je ovom prilikom predsjednik Županijske organizacije HNS-a Robert Šplajt.

Nitko ne smije ostati sam i nezbrinut. Svaka inicijativa kojom unapređujemo život naših sugrađana je važna, a svaka akcija pomoći potrebitima još važnija. Upravo na taj način gradimo bolje društvo jednakosti, solidarnosti i društvene odgovornosti. – zaključio Robert Šplajt.

Hns Krapinsko zagorke županije protekle je godine imao nekoliko humanitarnih donacija i akcija s ciljem pomoći onima kojima je to najpotrebnije, a takve će se inicijative nastaviti i tijekom ove godine.