Zmajlović: „Čovjek koji nije hrabar, nije ni pošten, Zagrebačkoj županiji ne treba plašljivi Kožić“

 

 

Stjepan Kožić u priopćenju javno je istaknuo da se neće sučeliti s protukandidatom u drugom krugu izbora za župana Zagrebačke županije. Kožićeva reakcija došla je nakon što ga je Mihael Zmajlović javno pozvao na sučeljavanje, pritom istaknuvši da mu tijekom debate neće spominjati minimalno jednu od deset velikih afera koje su obilježile Kožićevu vladavinu.

Komentirajući Kožićevo javno priznavanje da će izbjegavati sučeljavanja, Zmajlović je istaknuo kako su u strahu velike oči, ali da stanovnici Zagrebačke županije zaslužuju normalnu i civiliziranu debatu između dvojice kandidata koji su ušli u finale borbe za novog župana.

Kožić se 20 godina skriva kao župan. Sad je po prvi puta u situaciji da je prisiljen boriti se u drugom krugu, a opet se pokušava sakriti, čak to i javno priznaje. Čovjek koji nije hrabar, nije ni pošten. Zagrebačkoj županiji ne treba plašljivi i umorni Kožić, već promjena i nova energija na mjestu župana“, rekao je Mihael Zmajlović.

Jučer je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo postupak protiv Mate Čička, dosadašnjeg predsjednika skupštine Zagrebačke županije i ključnog partnera Stjepana Kožića zbog tzv. afere vepar. Komentirajući postupak, Zmajlović je rekao da aferu Vepar treba dodati na popis ostalih desetak afera, poput „afere 13 butelja“ na račun županije, „afere dvohljeb“ ili afere u kojoj je dosadašnji župan Zagrebačke županije zaposlio u županijskim tvrtkama i ustanovama kćer, sina i nećaka.

U nedjelju 30. svibnja je referendum protiv HDZ-a i njegovog modela vladanja u Zagrebačkoj županiji. Promjene su krenule u Hrvatskoj i pomest će šerife koji su mislili da zauvijek mogu vladati. Nakon 20 godina, građani će Stjepanu Kožiću i HDZ-u Zagrebačkoj županiji reći DOSTA“, zaključio je Mihael Zmajlović.