Jambrešić (HDZ): Svi imamo zajednički cilj, bolji život u našoj općini

Konstituirano Općinsko vijeće Kraljevca na Sutli, predsjednik Dražen Jambrešić (HDZ): Svi imamo zajednički cilj, bolji život u našoj općini

 

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kraljevec na Sutli za predsjednika je izabran Dražen Jambrešić iz Hrvatske demokratske zajednice.

 

Jambrešić naglašava kako mu je, i kao kandidatu za načelnika na lokalnim izborima, cilj bila promjena nužna za razvoj i napredak općine.

 

– Kako je nezavisna kandidatkinja koju podržava SDP dobila četiri mandata u vijeću, HDZ tri, a nezavisna kandidatkinja Danijela Pongrac dva, a u tri kruga za načelnicu izabrana nezavisna uz podršku SDP-a, svojom moralnom dužnošću, ali i snagom, smatrao sam da mi koji imamo 3+2 vijećnika predložimo predsjednika Općinskog vijeća. Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća rekao sam da bi bilo u redu da napravimo balans, jer načelnika daje struja koja vlada Županjom, a ja kao predsjednik Vijeća sam iz struje koja vlada državom. Moj prijedlog je jednoglasno prihvaćen – ističe Jambrešić.

 

– Premala smo općina, premala sredina, da se dijelimo po „političkim pitanjima“. Naravno da imamo različita politička razmišljanja, ali smo premali da ne bismo dali jedni drugima šansu da konačno napravimo nešto za općinu. Pogotovo što se u prvom krugu pokazalo da 70 posto ljudi u općini želi promjenu – dodaje novi predsjednik Općinskog vijeća Kraljevca na Sutli.

 

– Zajedno ćemo sjesti i dogovarati da sredimo stanje u općini, jer nemamo elementarne stvari. Jedina smo općina bez dječjeg vrtića, javna rasvjeta nema niti jednu novu LED lampu, komunalna infrastruktura je devastirana. Zaključak s konstituirajuće sjenice Općinskog vijeća je da svi imamo zajednički cilj: da nam svima bude bolje za život u našoj općini – poručuje Jambrešić.