Luka Galuf prikuplja 33 tisuće eura za kupnju violončela na Čini pravu stvar platformi

PodržiMO mladog violončelistA na njegovom glazbenom putu

Mladi violončelist, Luka Galuf, jedini je Hrvat koji je diplomirao na prestižnoj glazbenoj akademiji Menuhin u Švicarskoj. Ima samo 21 godinu i postigao je velike uspjehe u glazbenom svijetu, no kako bi mogao još više napredovati i svirati u velikim svjetskim dvorana potreban mu je novi instrument – violončelo. Upravo zato, u suradnji s udrugom Telecentar, pokrenut je izazov na platformi Čini pravu stvar s ciljem prikupljanja 33 tisuće eura za kupnju novog violončela.

Niz je prepreka koje mladi glazbenici svakodnevno moraju premostiti kako bi mogli živjeti svoju ljubav prema glazbi. Primjer toga je i Luka Galuf, violončelist iz Zagreba kojemu je potrebno novo violončelo kako bi mogao razvijati svoju profesionalnu glazbenu karijeru. Inače, ovaj je instrument vrlo skup. Teško ga je pronaći u dobrom stanju zbog veličine i oštećenja koja nastaju tijekom transporta.

„Sa svoje četiri godine započeo sam svirati klavir pod vodstvom majke, profesionalne klaviristice s kojom često nastupam. Tako mi je od najranije dobi bilo jasno da ću tražiti karijeru klasičnog glazbenika – već tada sam shvatio da je klasična glazba jedan nevjerojatan svijet koji je zapravo najuže i najintimnije povezan s ljudskim emocijama. Sada bih volio dodatno učiti, vježbati, pokušati dostići svoje snove te nastupati na mnogim velikim koncertima diljem zemlje, ali i svijeta, a za to mi je potrebno novo violončelo“, izjavio je Luka Galuf.

Iako Luka ima mnogo glazbenih uzora, najveća mu je želja nastupati i surađivati s domaćim glazbenicima koji su mu velika inspiracija da bude ne samo dobar glazbenik već i umjetnik. Luku trenutno možete slušati na koncertima Zagrebačkih Solista, a uskoro i na samostalnim koncertima.

Čini pravu stvar jedinstvena je društvena platforma za dobrotvorni fundraising koju je pokrenuo A1 Hrvatska s ciljem okupljanja pojedinaca na jednom mjestu koji žele pomoći ili osvijestiti javnost o nekom problemu i udruge kojima je pomoć potrebna. Postavljanjem osobnog izazova i odabirom udruge kojoj je izazov posvećen, svatko se može angažirati i na jednostavan način, uz pomoć prijatelja i poznanika, prikupiti donacije za odabranu udrugu. Trenutačno na platformi sudjeluje 63 udruge, a zajedno su do sada prikupili više od 259 tisuća eura.