Muzej hrvatskog vatrogastva na ŠPANCIRFESTU

 

Muzej hrvatskog vatrogastva (Ulica baruna Trenka 44, Varaždin) i ove godine otvara vrata posjetiteljima festivala ŠPANCIRFEST, koji će se održati od 18. do 27. kolovoza 2023. godine.

Centralni događaj u Muzeju hrvatskog vatrogastva će biti otvaranje izložbe „SILVANUS“ na temu zaštite šuma od požara, koje će se održati u subotu 19. kolovoza u 19:00 sati. Kroz izložbu je predstavljen EU projekt SILVANUS, nazvan po rimskom bogu šuma i neobrađene zemlje. Cilj projekta je smanjenje rizika od izbijanja šumskih požara kroz upotrebu novih tehnologija te kroz edukativne kampanje za podizanje svijesti o odgovornom ponašanju. Uz fotografije i edukativne plakate, posjetitelji će vidjeti promotivne tiskane i video materijale kao i opremu koja se koristi u gašenju šumskih požara.

Također, posjetitelji će moći pogledati stalni postav Muzeja hrvatskog vatrogastva u kojem se nalaze predmeti iz bogate hrvatske vatrogasne povijesti.

Za vrijeme trajanja ŠPANCIRFESTA Muzej će biti otvoren svaki dan od 14,00 do 20,00 sati. Za dodatne informacije i rezervacija posjeta u drugom terminu kontaktirajte nas na: 091/112-0013 ili muzej@hvz.hr