Vijećnica Sara Hulina: Nadam se da će općina Brdovec biti brod kojeg ćemo izgraditi zajedno

Razgovarali smo sa vijećnicom Sarom Hulina koja nam dolazi iz Prudnica i koja nam je iznijela svoja viđenja politike i rada u Općinskom vijeću Brdovec.

Sara Hulina – vijećnica u Općinskom vijeću Općine Brdovec

PRIGORSKI KAJ: Predstavite se našim čitateljima?

SARA HULINA: Prije svega pozdravljam Vas, Vaše čitatelje i sve mještane općine Brdovec. Ja sam Sara Hulina, rođena sam 3.3.1998. godine. Zaposlena sam, član sam općinskog vijeća Općine Brdovec i član sam predsjedništva Domovinskog pokreta Zagrebačke županije.

“Nadam se da ćemo u budućnosti imati više prilike djelovati kao cjelina, predlagati, raspravljati, diskutirati i biti generalno više upućeni u rad i planove načelnika i općinske uprave”

PRIGORSKI KAJ: Mlada ste osoba i eto uključili ste se u politiku?

SARA HULINA: Biti ću iskrena, politika kao politika me nikada nije previše zanimala. Igrom slučaja, zaposlila sam se u središnjicu Domovinskog pokreta u odjelu administracije. Bilo je teško, došla sam taman na početak predizbore kampanje za lokalne izbore, a tadašnji predsjednik DP-a se kandidirao za gradonačelnika Zagreba. Trajali su unutarstranački izbori, nisam imala velika iskustva u takvim situacijama, samo veliku želju za učenjem i napredovanjem u svakom pogledu i korak po korak, dan po dan shvaćala sam važnost politike, kako ona funkcionira i da je jedan od najvećih pokretača u našoj državi. Rekla sam sebi, ako voliš svoju općinu, ako želiš nešto promijeniti i ako ti se već ukazala prilika, probaj. Zbog svoje djece jednoga dana, voljenih ljudi i zbog same sebe. I evo me, skoro će druga godina u Općinskom Vijeću.

PRIGORSKI KAJ: Koji su tvoji prioriteti, za što se zalažeš?

SARA HULINA: Zalažem se da stvorimo općinu poželjnu za život, posebice za mlade obitelji. Da se Bregovita ulica uredi, da bude sigurnija i da imamo sigurnije lokalne ceste, da cijena vrtića bude pristupačnija, da imamo ljepša igrališta za djecu, bolji rad školskih odbora, malo više nogostupa i više sloge. Nema tu nekih prevelikih ideja, projekata.. Imam želju da više slušamo probleme mještana, da djelujemo kao cjelina, a ne kao stranački pojedinci.

Cijeli razgovor pročitajte u tiskanom izdanju Prigorskog kaja, koji iz tiska izlazi 1. veljače 2023. godine.