Natječaj za izlaganje na 1. Velikogoričkom salonu

Galerija Galženica raspisuje natječaj za izlaganje na 1. Velikogoričkom salonu pod nazivom ‘’Mapiranje lokalne scene’’ koji će se tijekom listopada i studenog 2022. održati u Galeriji Galženica i Izložbenom prostoru POUVG u Velikoj Gorici.

 

Velikogorički salon ove će se godine održati po prvi put u Velikoj Gorici prema autorskoj koncepciji Antonije Vodanović, dok organizacijsko-kustoski tim čine Antonia Vodanović i Tea Gudek Šnajdar.

 

Izložba će se održati na dvije lokacije – u Galeriji Galženica (Trg Stjepana Radića 5, Dom kulture Galženica) gdje će biti predstavljeni akademski umjetnici_ce mlađe, srednje i starije generacije – te u Izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica (Zagrebačka 37, I. kat, POUVG), gdje će svoj rad imati priliku predstaviti studenti_ce umjetničkih akademija i srodnih disciplina.

 

Cilj manifestacije je ”mapirati” akademske umjetnike_ce s ovog geografskog područja, bez obzira na dob, spol i medij djelovanja, odnosno umjetnike_ce, koji su podrijetlom, trenutnim životom i radom, kao i ranijim životom i djelovanjem vezani za područje Velike Gorice te su sudjelovali u kreiranju lokalne scene. Na ovaj način nastavit će se ranija nastojanja Galerije Galženica da prezentira kvalitetne velikogoričke umjetnike, u sredini u kojoj djeluju, ali i pružiti prilika mladim neafirmiranim akademskim umjetnicima, kao i studentima s ovog područja da predstave svoj rad, stvarajući na taj način platformu za njihov daljnji rad, istraživanje i prezentaciju.

 

Izložbom se želi potaknuti razvoj, formiranje i unaprjeđenja profesionalne lokalne likovne scene, a na izložbi će se umjetnici_ce moći predstaviti neovisno o mediju djelovanja (kiparstvo, slikarstvo, grafika, ilustracija, strip, novi mediji, performans, grafički dizajn, produkt dizajn, fotografija, animirani film itd.). Jednom dijelu umjetnika bit će upućeno pozivno pismo za izlaganje, dok će se ostatak umjetnika za sudjelovanje na izložbi moći prijaviti putem javnog natječaja.

 

Program se odvija u okviru manifestacije Dana europske baštine u Velikoj Gorici 2022. godine čija je ovogodišnja tema održivost baštine.

 

PRAVO NA ODAZIV IMAJU:

Akademski (profesionalni) umjetnici svih generacija i umjetničkih disciplina, kao i studenti umjetničkih akademija i srodnih disciplina, koji su bilo podrijetlom, bilo trenutnim životom i radom, kao i ranijim životom i djelovanjem vezani za područje Velike Gorice.

 

UVJETI SUDJELOVANJA:

Umjetnici mogu prijaviti max. 3 umjetnička djela, bez obzira kada su nastala.

Svi radovi prijavljeni na natječaj moraju biti opremljeni i spremni za izlaganje.

Galerija Galženica ne preuzima obvezu produkcije i opreme umjetničkih djela.

Galerija Galženica ne preuzima obvezu i trošak dostave i povrata umjetničkih djela.

Nepotpune prijave i prijave pristigle nakon roka neće se razmatrati.

Podnošenjem prijave, prijavitelji su suglasni sa svim uvjetima.

 

PRIJAVA TREBA SADRŽAVATI:

  • Ime i prezime
  • Kratki životopis (do 1000 znakova s prazninama)
  • Podatke o prijavljenim radovima (naziv, godina nastanka, tehnika i dimenzije rada)
  • Izjavu o radu za svaki prijavljeni rad. Ako su prijavljeni radovi dio iste serije, dovoljna je samo jedna izjava o radu
  • Fotografije radova  u kvaliteti i rezoluciji već pripremljenoj za tisak (300 dpi u jpg ili tiff formatu)
  • Zvučni zapis u mp3 formatu
  • Video u DVD PAL ili mp4 formatu do 20MB ili poveznicu

Prijavu s navedenim podacima potrebno je poslati na e-mail adresu: velikogoricki.salon.galzenica@gmail.com

Studenti trebaju naznačiti da se prijavljuju u studentskoj kategoriji.

Organizatori zadržavaju pravo da radi utvrđivanja prava na odaziv, zatraže od kandidata dodatnu dokumentaciju kojom će dokazati da zadovoljavaju uvjete natječaja.

 

ROKOVI:

Prijedlozi se zaprimaju zaključno do 25. 8. 2022., 20:00 sati.

Svi prijavljeni autori dobit će putem e-maila obavijest o rezultatima natječaja do 31. 8. 2022.

 

ODABIR UMJETNIKA:

Selekciju prijavljenih kandidata izvršit će kustosice izložbe (Antonia Vodanović, Tea Gudek Šnajdar), ovisno o kvaliteti rada, ispunjavanju uvjeta natječaja, uvažavajući pritom prostorne i financijske okvire za realizaciju ove izložbe te uzimajući u obzir i tehničke zahtjeve rada.

 

PLANIRANO VRIJEME ODRŽAVANJA MANIFESTACIJE:

Lokacija 1: Galerija Galženica, otvorenje 7. listopada u 19 sati, 7.10.2022. – 17.11.2022.

Lokacija 2: Izložbeni prostor POUVG, otvorenje 14. listopada u 19 sati, 14. 10. – 28.10.

Organizatori zadržavaju pravo izmjene, dopune te otkaza programa u skladu s opravdanim razlozima.

 

KONTAKT:

E-mail: velikogoricki.salon.galzenica@gmail.com