Završeno ljetovanje mladih Zagrebačke nadbiskupije na Malom Lošinju

Od 11. srpnja do 22. kolovoza 2022. Dom sv. Martina na Malom Lošinju bio je ispunjen radošću i zajedništvom mladih Zagrebačke nadbiskupije, koji su u pet termina ondje ljetovali i sudjelovali u programu koji je organizirao nadbiskupijski Ured za pastoral mladih.

Prva lošinjska

Uz geslo za koje su odabrane riječi sv. Augustina “Bože, svugdje sam te tražio, a ti si bio u meni, a ja izvan sebe”, kateheze i radionice bile su usmjerene na duhovnost u četiri koraka: oslobođenje, posvećenje, razočaranje i poslanje.

Druga lošinjska

Mladi su promišljali o ta četiri koraka na primjeru života sv. Marije Magdalene. Osim kateheza i radionica program je bio ispunjen igrama, plesom, pjesmom, izrađivanjem narukvica, kupanjem i zajedničkim druženjem.


Treća lošinjska

Svaki započinjao je svetom misom, a posebnost ljetovanja jest četvrtak – dan šutnje, tijekom kojeg mladi imaju priliku provesti dan u šutnji s Gospodinom razmatrajući prigodne tekstove. Većina ističe upravo dan šutnje kao najljepše iskustvo cijeloga ljetovanja.

S mladima u petom terminu susreo se i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, sudjelujući na subotnjem popodnevnom programu koji je predviđen za pitanja mladih. Također, slavio je misu s mladima u nedjelju 21. kolovoza, a na kraju mise poklonjena mu je majica s citatom sv. Augustina kao uspomena na ljetovanje.


Četvrta lošinjska
U svakom od pet termina program je vodilo troje animatora, uz duhovnu pratnju vlč. Kristijana Tušeka te vlč. Tonija Potrebića (u prvom terminu) i vlč. Filipa Marića (u četvrtom terminu). Na ljetovanju je sudjelovalo više od stotinu mladih iz različitih župa, a pridružili su im se i bogoslovi Zagrebačke nadbiskupije te sestre iz Družbe Kćeri milosrđa Trećeg samostanskog reda sv. Franje s. Anamarija Vuković, s. Kristina Injić i s. Zrinka Vuković.

Peta lošinjska
Ured za pastoral mladih