Općina Križ – uskoro asfaltiranje ceste kroz naselje Gornji Prnjarovec

 

Na temelju ranije prijave na Javni poziv Zagrebačke županije za financiranje/sufinanciranje izgradnje i održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u jedinicama lokalne samouprave na području Zagrebačke županije u 2021. godini, Općina Križ ostvarila je sufinanciranje u iznosu od 250.000,00 kn.

Riječ je o uređenju 1200 m županijske ceste i to od početka naselja Gornji Prnjarovec do skretanja za naselje Šušnjari. Ukupna vrijednost radova koji obuhvaćaju frezanje starog asfalta, pripremu za asfaltiranje, dva nova sloja asfalta te uređenje bankina iznosi oko 620.000,00 kn.

Nakon potpisivanja ugovora o sufinanciranja između Općine Križ i Zagrebačke županije slijedi prikupljanje ponuda za izvođenje radova te sklapanje ugovora s izvođačem radova sukladno ranije donesenoj odluci Općinskog vijeća Općine Križ.

Prijavom na razne natječaje Općina Križ nastoji stvoriti uvijete i osigurati sredstva za rješavanje pitanja uređenja županijskih cesta na svom području koje već dugi niz godina čekaju obnovu.