RAGU BOLOGNESE SERVIRAN NA ZLEVKI

nfd

Potrebni sastojci:
150 g faširane junetine
150 g faširne svinjetine
40 g slanine
25 g koncentrata rajčice
150 g pelata
25 g maslaca
3 žlice maslinova ulja
1 dcl crnoga vina
1 mrkva
1 crveni luk
1 štapić celera
300 ml goveđega temeljca
100 ml vode
sol, papar
lovorov list

Priprema:
Zagrijte na srednjoj vatri maslac i maslinovo ulje te dodajte sitno isjeckan luk.
Dinstajte dok luk ne postane staklast te zatim dodajte mrkvu, celer i dva režnja
nasjeckanoga češnjaka. Sve promješajte i dinstajte dok povrće ne uvene. Dodajte
sitno nasjeckanu slaninu, lovorov list i još malo dinstajte. Umiješajte mljeveno meso i
dinstajte oko 20-tak minuta. Zalijte crnim vinom i ostavite da ispari. Umješajte
koncentrat rajčice i nasjeckane pelate. Začinite solju i paprom te sve zalijte goveđim
temeljcem. Kuhajte otprilike jedan sat i po potrebi doljevajte temeljca ili vode.
Dobar tek 🙂