Samobor: uručeni ugovori o stipendiranju učenicima i studentima

Grad Samobor dodijelio 106 stipendija

Zamjenik gradonačelnice Petar Burić

Svečana dodjela gradskih stipendija učenicima i studentima s područja grada Samobora održana je danas u Centru za mlade – Bunkeru. Grad Samobor dodijelio je učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2022./2023. godini ukupno 106 stipendija, a što je 6 stipendija više nego u protekloj školskoj i akademskoj godini. Po prvi puta stipendije su dobile sportašice i sportaši, njih šestero. Od ove godine prijave na natječaj za dodjelu stipendija primale su se digitalnim putem preko aplikacije SOM, a pristigle su čak 233 prijave. Stipendije Grada Samobora dodjeljuju se temeljem četiri kriterija: za učenike i studente po kriteriju izvrsnosti i kriteriju socio-ekonomskog statusa te za učenike i studente mlade glazbenike po kriteriju izvrsnosti i za učenike i studente kategorizirane sportaše po kriteriju izvrsnosti.

Pravo na stipendiju ostvarilo je 64-ero učenika i 42-oje studenata. Grad Samobor lani je povećao i iznose stipendija, pa učeničke stipendije iznose 800, a studentske 1200 kuna.

Dodjelom stipendija Grad želi učenicima i studentima olakšati školovanje i studiranje u financijskom smislu, ali ih i motivirati za daljnji rad te nagraditi za uloženi trud. Svima koji su zaslužili stipendije udovoljivši svim propisanim kriterijima ugovore o stipendiranju uručio je zamjenik gradonačelnice  Petar Burić. Čestitao je stipendistima te poručio kako je ovo jedan od načina na koji Grad Samobor nagrađuje učenike i studente za njihov marljiv trud i rad. Zamjenik gradonačelnice Petar Burić poželio je svim stipendistima puno uspjeha u daljnjem školovanju i obrazovanju.

U ime učenika i studenata na stipendijama je Gradu Samoboru zahvalio Darin Filipčić.

U ime učenika i studenata na stipendijama je Gradu Samoboru zahvalio Darin Filipčić

Svečanost je glazbom uveličao mladi uspješni glazbenik udaraljkaš Vito Čretni, učenik 4. razreda Glazbene škole Ferdo Livadić,  koji je od ove godine stipendist Grada Samobora.

Glazbenik udaraljkaš Vito Čretni, učenik 4. razreda Glazbene škole Ferdo Livadić