Samoborsko subotnje jutro u znaku dječjeg fašnika

Prvog fašničkog vikenda u subotu, 11. veljače nastupa Queen Real Tribute band, a u nedjelju, 12. veljače Dalmatino.

I ove godine u Samoborskom fašniku sudjelovat će samoborski dječji vrtići, osnovne škole te brojne gostujuće skupine, gotovo 2000 maskiranih sudionika.

Subotnje prijepodne, 11. veljače, bit će u znaku dječjeg fašnika jer u 11 sati kreće povorka samoborskih osnovnih škola: Samobor, Bogumila Tonija, Rude, Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem i Milana Langa iz Bregane. Osnovnoškolci jedva čekaju pokazati svoje maštovite kostime koje su vrijedno, uz pomoć svojih učiteljica i učitelja, pripremali proteklih mjeseci.

Za veselu atmosferu prije i poslije nastupa osnovnoškolaca i vrtićanaca i ove će se godine pobrinuti brojni dječji zborovi, plesači, ulični zabavljači, štulaši, bubnjari, Sraka i srakice i mnogi drugi koji su već tradicionalno dio samoborskog fašničkog veselja.

Osim na središnjem samoborskom trgu, zanimljiv i zabavan program za djecu osmišljen je i na Trgu Matice hrvatske koji u vrijeme Fašnika postaje Trg srakinih mališana. Svake fašničke subote i nedjelje, od 10 do 15 sati, mališani će moći uživati u dječjim predstavama, radionici izrade grafita i plesnoj radionici breakdancea, edukativno kreativnim radionicama izrade životinjskih maski Zoološkog vrta Grada Zagreba, farbanju lica i drugim sadržajima.