SJEDNICA OV-A JAKOVLJE – Usvojen prvi rebalans proračuna

U općini Jakovlje održala se posljednja sjednica općinskog vijeća u ovome sazivu. Na sjednici je usvojen izvještaj o izvršenju i proračunu općine Jakovlje za 2020. godinu i odluka o prvoj izmjeni proračuna općine Jakovlje za 2021. godinu.

Posljednja sjednica općinskog vijeća prije nadolazećih lokalnih izbora održala se u općini Jakovlje. Među važnijim točkama s dnevnog reda treba izdvojiti usvajanje izvještaja o izvršenju prošlogodišnjeg proračuna općine.

Načelnica općine Sanja Borovec: „Evo danas smo održali posljednju sjednicu u ovom mandatu. Imali smo izvršenje proračuna za 2020. godinu. Ostvarili smo u proračunu 10 milijuna i 700 tisuća kuna i ostvarili višak od 350 tisuća kuna.“

Vijeće je usvojilo i prvi rebalans ovogodišnjeg proračuna  kako je općina osigurala sredstva iz natječaja raspisanih od strane države.

Načelnica Borovec se nastavlja: „Ostvarili smo neka bespovratna sredstva gdje smo se javljali na natječaj. To je natječaj raspisan od strane Ministarstva rada gdje smo ostvarili 2 milijuna i 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava gdje smo zajedno sa našim partnerom Udrugom Hrvatskih dragovoljaca iz Domovinskog rata dogovorili projekt Zajednica za sve nas gdje će se održavati brojne likovne, plesne i sportske radionice, ali ćemo isto tako i urediti dva prostora. To je prostor iznad ambulante u Jakovlju, te sanitarni čvor u prostoru Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Kraljevom Vrhu.“

Valja istaknuti kako je Općina donjela odluku o ulaganju na području Jakovlja i to u jedan veliki projekt rekonstrukciju kino-dvorane.