Stanovnici Drenja mogu mirno spavati… Ekoturistiko baš ne vjeruje u to!?

Prije nekoliko dana objavili smo tekst s informacijom kako se u Drenju Brdovečkom, otvara novi ulaz/izlaz s kompleksa na kojem su smještene tvornice PLIVA, HOSPIRA / PFIZER odnosno KVASAC.

Mještani Drenja iskazivali su zabrinutost hoće li se kamionski promet koji ide prema ovim tvornicama preusmjeriti u samo mjesto.

Kako smo neslužbeno doznali iz ovih tvornica to neće biti tako. Poglavito ne za PLIVU koja uopće nema potrebe otvarati još jedan ulaz odnosno izlaz, već taj novi ulaz/izlaz koristiti vozila PFIZERA dok se na gradilištu izvode radovi.

I to će se isključivo raditi o automobilima, nikako ne o kamionima kaže naš sugovornik koji želi ostati anoniman.

U udruzi EKOTURISTIKO su rezervirani prema namjerama poduzeća u Savskom Marofu

Zasigurno tim saznajem nisu zadovoljni u udruzi EKOTURISTIKO koja je zabrinuta za floru i faunu potoka, no naš izvor kaže kako nema razloga za zabrinutost jer je ovaj novi ulaz/izlaz svega 300 metara udaljen od sadašnjeg glavnog ulaza u PFIZER koji također ide preko navedenog potoka.

Zamjenik predsjednice u udruzi EKOTURISTIKO Stjepan Esih je kazao kako nisu baš sigurni u iskrene namjere poduzeća koja proširuju ulaz/izlaz, ali je siguran da im treba povećati komunalnu naknadu jer ostvaruju na ovom području ogromne profite.