U Brdovcu koordinacija političkih stranaka – predstavljena tri projekta

U brdovečkoj općinskoj vijećnici održana je prva politička koordinacija političkih stranaka koje imaju vijećnike u Općinskom vijeću.

Idejno rješenje nove općinske zgrade u stambeno-poslovnom kompleksu Januševec

Načelnik Alen Prelec izložio je predstavnicima političkih stranaka SDP-HSU, HSS, Nezavisni Dražen Brnjas, Stjepan Kožić – nezavisna lista i HDZ tijek tri velika projekta koja namjerava realizirati u skoroj budućnosti.

A to su idejno rješenje novog groblja u Brdovcu koje će se graditi pokraj Gradskog groblja Zaprešić i kojim će odlukom Općinskog vijeća upravljati Zaprešić d.o.o.

Drugi projekt je idejno rješenje stambeno-poslovnog kompleksa u Januševcu gdje bi se gradila nova općinska zgrada kao i stanovi, a postoji mogućnost gradnje i obiteljskih kuća.

Treći veliki projekt je gospodarska zona Savski Marof gdje je općina kupila 170 000 kvadrata od Plive. Gospodarska zona je podijeljena na tri dijela, od kojih bi jedan dio išao u prodaju, drugi dio bi se iznajmio, a treći dio bi ostao za sada bez namjene. Zemljišta će se prodati odnosno iznajmiti putem javnog natječaja koji je u pripremi.

Predstavnici političkih stranaka su aktivno sudjelovali u raspravi i davali svoja mišljenja, a sljedeći sastanak će se održati u širem auditoriju, naime biti će uključeni svi vijećnici Općinskog vijeća, predstavnici mjesnih odbora i crkve – velečasni Danijel Hačko, jer će se podrobnije prezentirati projekt novog groblja. Na sastanku će biti i direktor Zaprešić d.o.o. Domagoj Mikuš.

Nezavisni vijećnik Dražen Brnjas, potpredsjednik Općinskog vijeća Zdravko Lebo i donačelnik Zvonko Ključarić

Projekt će predstaviti ovlašteni projektant idejnog rješenja novog brdovečkog groblja.

Ploha za novo groblje u Brdovcu je očišćena i spremna za uređenje nakon što se ishode svi potrebni papiri

Načelnik Prelec je krenuo u široke konzultacije i rasprave s političkim akterima kako bi svima bilo što jasnije kako namjerava realizirati ova tri važna projekta.