U četvrtak 8. rujna 2022. dva željezničko-cestovna prijelaza u Zaprešiću bit će izvan funkcije regulacije prometa

 

 

Zbog radova na uređaju za osiguranje željezničko-cestovnih prijelaza (ŽCP) u kolodvoru Zaprešić, a koji se izvode u sklopu projekta obnove pruge na dionici Zagreb Zapadni kolodvor – Savski Marof, u četvrtak 8. rujna 2022. od 8.00 do 14.00 sati ŽCP 076A i ŽCP 011 bit će izvan funkcije regulacije prometa. 

 

Riječ je o prijelazima koji se nalaze na području grada Zaprešića (pruga  R201 Zaprešić – Čakovec). ŽCP 076A nalazi se na križanju s Ulicom kardinala Alojzija Stepinca, dok je ŽCP 011 na križanju s Ulicom Pere Devčića.

 

Kako bi se osigurala sigurnost svih sudionika u prometu, do završetaka radova i puštanja uređaja u rad postupat će se sukladno čl. 129. i čl. 130. Pravilnika o načinu i uvjetima za sigurno odvijanje i upravljanje željezničkim prometom (NN 107/16) što znači da je strojovođa obvezan prije gore navedenih željezničko-cestovnih prijelaza zaustaviti vlak i nakon što se uvjeri da sudionici cestovnog prometa ne prelaze preko željezničko-cestovnog prijelaza, nastaviti vožnju brzinom do najviše 10 km/h dok čelo vlaka ne prijeđe preko željezničko-cestovnog prijelaza te nakon toga nastaviti vožnju najvećom dopuštenom brzinom.

 

Molimo sudionike u cestovnome prometu za strpljenje i razumijevanje.