U Samoboru s radom započela ordinacija pulmologije

U Domu zdravlja Zagrebačke županije, Ispostava Samobor u sklopu internističke ordinacije s radom je počela pulmologinja doc. Marija Gomerčić Palčić, spec.internistike, subspec. pulmologije. Ordinacija pulmologije radi ponedjeljkom od 14:00 do 19:00 sati u prostoru posebnog dežurstva. Uz pregled obavljaju se i dijagnostički postupci spirometrija, spirometrija ventolinski test, a u pripremi su i terapeutski postupci vježbe disanja. Za pregled je potrebna narudžba obiteljskog liječnika putem E-naručivanje CEZIH.

Grad Samobor će u zdravstveni nadstandard u ovoj godini uložiti 124.400 eura, a što je u odnosu na uložena sredstva u zdravstvo u protekloj godini 42.000 eura više.

Grad Samobor sufinancira rad internističke ordinacije, dolazak četiri specijalista interne medicine – kardiologa, pulmologa, kirurga te urologa.

 

Rad internističke ordinacije Grad sufinancira s 6.000 eura, pulmološke ordinacije s 6.700 eura, dolazak četiri specijalista kirurgije s 10.700 eura te održavanje trudničkih tečajeva s 2.800 eura. U pripremi je dolazak specijalista urologije za čiji rad se čeka dozvola Ministarstva zdravstva, a Grad je osigurao sredstva u iznosu od 6.700 eura.

 

Uz to što sufinancira rad specijalističkih ordinacija koje djeluju u sklopu Doma zdravlja Zagrebačke županije, Grad Samobor sa 66.500 eura sufinancira i dodatni T1 tim hitne medicinske pomoći Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije te s 2.700 eura Program prevencije ovisnosti u Samoboru.

 

-Kako bismo unaprijedili zdravstvene usluge na području Samobora te zdravstvenu zaštitu učinili još dostupnijom našim sugrađanima ulažemo proračunska sredstva u zdravstveni nadstandard. Iznimno mi je drago da je s radom počela pulmološka ordinacija te da sada naši sugrađani pulmološke preglede mogu obaviti i u Samoboru, a veseli me i najavljeni dolazak urologa. Iako uređenje i funkcioniranje zdravstva nije u nadležnosti Grada i dalje ćemo biti pomoć i podrška Domu zdravlja Zagrebačke županije, Ispostava Samobor, kao i Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije, jer svako ulaganje u zdravstvenu zaštitu, radnu snagu u zdravstvu i prevenciju, doprinosi boljitku svih građana – rekla je gradonačelnica Petra Škrobot prilikom obilaska pulmološke ordinacije u Samoboru.