U Zagrebu će se održati multiplier event digitalna iskustva u kulturi

 

MUZEJ ZA UMJETNOST I OBRT NAJAVLJUJE!

U ZAGREBU ĆE SE ODRŽATI MULTIPLIER EVENT DIGITALNA ISKUSTVA U KULTURI

U ORGANIZACIJI MUZEJA ZA UMJETNOST I OBRT

 

  • Multiplier event održava se u sklopu EU projekta i besplatan je za sve zainteresirane polaznike

U sklopu EU projekta The GLAMers, Muzej za umjetnost i obrt organizira te poziva stručnu i opću javnost na multiplier event pod nazivom DIGITALNA ISKUSTVA U KULTURI koji će se održati u utorak 7. veljače 2023. od 9:30 do 13:30 sati u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu. Organizator događanja je Muzej za umjetnost i obrt koji kao partner sudjeluje u projektu The GLAMers već gotovo dvije godine. Cilj projekta je podržati galerije, knjižnice, arhive i muzeje (GLAM – galleries, libraries, archives, and museums), u njihovoj digitalnoj transformaciji, kroz angažman mladih.

Na događaju će biti predstavljeni rezultati projekta te zanimljiva gostujuća izlaganja na temu digitalnih sadržaja u kulturi u okviru kojih će izlagači iz drugih institucija i tvrtki predstaviti značajne projekte i ideje iz kreativne industrije. Također, predstavit će se projekti namijenjeni povezivanju kulturnih sadržaja i nastave. Rezultate projekta The GLAMers će predstaviti Iva Novak, viši kustos pedagog Muzeja za umjetnost i obrt, a zanimljive projekte i ideje iz kreativne industrije predstavit će kustosi, muzejski pedagozi i knjižničari iz Tehničkog muzeja Nikola Tesla, Galerije Gojak iz Makarske, Muzeja Cetinske krajine – Sinj, te predstavnik tvrtke Novena d.o.o..

Događanje je besplatno i namijenjeno svim djelatnicima u kulturi, odgojno-obrazovnim djelatnicima, djelatnicima u području podučavanja na daljinu, udrugama i tvrtkama koje se bave digitalnim sadržajima te cjelokupnoj zaintersiranoj javnosti.

The GLAMers je Erasmus+ projekt koji kroz svoje aktivnosti i otvorene obrazovne resurse nudi savjete te mogućnosti obuke za podršku GLAM-ovima u njihovoj digitalnoj transformaciji kroz sudjelovanje mladih. To će omogućiti GLAM institucijama da pažljivo osmisle digitalno poboljšane aktivnosti, prilagođene mlađoj publici.

Po završetku eventa svi polaznici će primiti potvrdu o sudjelovanju, a na događanju će ih besplatnom kavom počastiti sponzor QUAHWA d.o.o.