Vesna Škare Ožbolt: Za razliku od ostalih kandidata, ja nemam što kriti

U posljednje sam vrijeme izložena fabriciranom napadu HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Grada Zagreba, Davora Filipovića, koji uporno plasira u javnost priče kako iza mene stoje veliki moćnici i postavlja pitanje tko su moji donatori, tvrdeći da iza mene stoji milijunska kampanja.

Svi oni koji prate moju kampanju mogli su primijetiti da sam bila sustavno ignorirana u sredstvima javnih priopćavanja, za razliku od, primjerice, Tomaševića, kojeg se izrazito forsira u medijima ili Filipovića, čiji se svaki biser prikazuje urbi et orbi. Moje poruke teško dopiru preko medija do javnosti i birača. Kako je sve to već puno puta viđeno u političkoj povijesti Hrvatske, i meni svakako predvidljivo, s najavom kampanje sam odlučila krenuti preko jumbo plakata, koje sam platila svojim novcima. Posebno naglašavam, svojim novcima! To je differentia specifica u odnosu na moje protukandidate, koji se financiraju iz proračuna države i Grada Zagreba.

 

U svakom sam slučaju odvažna, jer iza mene ne stoje stranke, ni stranački novac, ni crne blagajne, ni javna poduzeća, a niti strane organizacije. Pa tako sam i svoja, jer ulažem svoj zarađeni novac i nemam mentora.

 

Pozivam Davora Filipovića da predoči svoje donacije i koliko je osobnog novca uložio u svoju kampanju.

 

U prilogu je popis donacija koje su zabilježene do današnjeg dana, a s objavom donacija nastavit ću i dalje. .