Žarko Tušek: Hrvatska je pod vodstvom HDZ-a uvijek bila i bit će na pravoj strani povijesti

Općinska organizacija HDZ-a Lobor obilježila 33. obljetnicu osnutka i odala počast utemeljitelju stranke dr. Franji Tuđmanu

Općinska organizacija HDZ-a Lobor obilježila je 33. obljetnicu osnutka stranke u Loboru okupljanjem članica i članova u Društvenom domu.

Predsjednica Općinske organizacije i načelnica Lobora Ljubica Jembrih ponosno ističe kako je upravo HDZ Krapinsko-zagorske županije bio prva takva organizacija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj te na predanom radu zahvalila i čestitala svim članovima i članicama općinske organizacije.

– Zahvalni smo svim našim utemeljiteljima zajedno s našim prvim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom s kojim smo krenuli u smjeru osnivanja HDZ-a gdje je dokazana hrabrost, jačina, odlučnost i vjera u hrvatski narod te su dani temelji za našu Hrvatsku demokratsku zajednicu u kojoj smo već u 33. godini postojanja, a koja je i danas stožerna i najveća politička stranka pod vodstvom predsjednika Andreja Plenkovića. Stranka je to koja je svjesna svoje duboke ukorijenjenosti u bilo hrvatskog čovjeka i koja je posvećena izazovima sadašnjosti, ali isto tako i izazovima naše budućnosti – poručila je Jembrih.

Ljubica Jembrih – predsjednica HDZ-a Lobor i općinska načelnica

Potpredsjednik HDZ-a Krapinsko-zagorske županije Petar Vrančić okupljenima se obratio u svoje osobno ime te u ime predsjednika Zorana Gregurovića.

– Uvijek mi je čast i zadovoljstvo doći u Lobor, gdje su članovi organizacije meni osobno dali podršku na prošlim lokalnim izborima i pružili mi svu potrebnu pomoć, na čemu sam im zahvalan. Veselim se i našoj budućoj suradnji kroz sve izbore koji su pred nama te
zajedničkoj suradnji unutar stranke – rekao je Vrančić.

Obilježavanju je nazočio i saborski zastupnik Žarko Tušek koji je naglasio kako je ova obljetnica prilika za prisjećanje na utemeljitelja i najvećeg sina Hrvatskog zagorja i hrvatskog naroda dr. Franje Tuđmana, kao i svih hrvatskih branitelja te stranačkih kolega –
utemeljitelja koji su tih dana pod ozbiljnim rizikom osobne sigurnosti i sigurnosti svoje obitelji, odlučili stati na pravu stranu povijesti.

-Hrvatska je pod vodstvom HDZ-a uvijek bila i bit će na pravoj strani povijesti. Današnja Hrvatska pod vodstvom HDZ-a, našeg predsjednika stranke i Vlade Andreja Plenkovića ostvaruje svoje ciljeve. Ušli smo u skupinu 15 elitnih država svijeta, članica smo Europske unije, NATO-a, eurozone i Schengena – kazao je Tušek dodajući da Hrvatska više nema fizičke granice sa zapadom kojem kulturološki i povijesno oduvijek pripada.

Ljubica Jembrih i zastupnik u Saboru RH Žarko Tušek

Obilježavanju su uz brojne članove sudjelovali i potpredsjednik Županijske organizacije Ernest Svažić te predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“ Krapinsko-zagorske županije Stjepan Sokolić.

Svi zajedno odali su počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu paljenjem svijeća ispred njegova spomenika.