MOST U ZAVRŠNICI KAMPANJE

 

U subotu, 8. svibnja održana je tiskovna konferencija općinskog ogranka Mosta Matulji koju je održao kandidat za zamjenika načelnika Darko Juričić s obzirom da je kandidat za načelnika, Nevio Klarić bio spriječen zbog popisane mjere samoizolacije. Na konferenciji je prisustvovao i saborski zastupnik te potpredsjednik Mosta – Nikola Grmoja.

Juričić se osvrnuo na posljednjih mjesec dana kampanje i aktivnosti članova ogranka. Svojih posljednjih tjedana posjećivali su gotovo sva mjesta u općini gdje su slušali probleme i sugestije mještana. Ono na što se on posebno osvrnuo je kako je njihov cilj bila “fer-„igra“ bez spominjanja drugih kandidata, ali na što oni i nisu naišli.

Ono što ih je iznenadilo, ali i dodatno motiviralo je pokušaj rušenja kandidature kandidata za zamjenika načelnika. Optužba je kako kažu bila neutemeljena te je vrlo brzo odbačena. Ipak, time je postalo jasno kako, iako su „mladi“ i neiskusni u politici itekako smetaju dosadašnjim akterima.

Nikola Grmoja obratio se svim članovima ogranka i iskazao im svoju podršku. Rekao je kako mladost ne može i ne smije smetati, već da su upravo mladi ljudi oni koji donose promjene.

Na koncu Juričić je pozvao sve mještane da izađu na izbore kako opet, izvršnu vlast ne bi birala „tiha većina“ te poručio: „sad je vrijeme da se probudimo, sad je vrijeme da se izborimo, sad je vrijeme za mladost i promjene.“